Prentenboeken11 oktober 2017

0

Het Allesmag-hotel van Aron Dijkstra

Het Allesmag-hotel van Aron Dijkstra klinkt als een vrij ondeugend boek, want de titel laat eigenlijk niet veel aan de verbeelding over. Een hotel waar alles, maar dan echt ook álles mag. Hoe avontuurlijk klinkt dat!

Emma en Tijmen wonen samen met hun vader in een prachtig, karakteristiek huis. Maar het is zó saai… Er gebeurt nooit wat en ook van hun vader mogen ze niet veel. Alles moet netjes en opgeruimd blijven. ‘Het is hier geen hotel!’ roept hij dan ook wanneer Emma of Tijmen iets verkeerds doen.

Na een ruzie loopt vader even een rondje door de buurt en besluiten Emma en Tijmen om van hun huis een hotel te maken. Want in een hotel mogen ze wel juist alle dingen doen! Misschien dat hun vader dan inziet dat deze dingen best heel erg leuk zijn.

Emma schildert een mooi bord en het huis wordt versierd. Al snel staan de eerste gasten op de stoep en het huis, oh nee het hotel lijkt bijna op het huis uit de film Jumanji! Er slingert een aapje door het huis, er komt een leeuwentemmer met zijn leeuw, een imker, een giraf en ga zo maar verder. Het is één dolle boel! Maar wat Emma en Tijmen zijn vergeten, is dat je je gasten ook nog moet verzorgen. Zo kunnen ze nog niet genieten van hun vrijheid. Blijkbaar zijn de grenzen die hun vader stelt toch nog ergens goed voor. Met behulp van hun vader sturen ze alle gasten weg. ‘Nou, mooi hotel was dit, zeg”! buldert vader van het lachen en ze ruimen het huis op, maar niet zo netjes meer als eerst :-)

www.arondijkstra.nl

Ondeugend en avontuurlijk

Het Allesmag-hotel is een fantastisch prentenboek boordevol ondeugendheid en avontuur. Het gaat erom dat er in het leven grenzen en regels zijn die niet altijd even leuk zijn, maar dat ze er wel zijn met een achterliggende gedachte. Het boek leert ook dat regels versoepeld kunnen worden, want iedereen moet nog wel plezier kunnen maken en gelukkig zijn. Emma en Tijmen komen hier natuurlijk achter wanneer hun huis annex hotel ontploft met alle bijzondere gasten en hun hobby’s. Gelukkig is daar hun vader die hen komt redden. Dat kost nog wel wat moeite, want er is van alles in het hotel aanwezig. Dit laten de kleurrijke illustraties van Aron Dijkstra ook zien; ze blijven je verrassen want er is altijd wel iets nieuws in te ontdekken. Ontzettend leuk, wat een aanrader!

Graag wil ik Clavis Uitgeverij bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *