Prentenboeken6 september 2017

0

Maak je eigen piratenschip!

Geregeld hoor ik ‘Ahoy kapitein’ in onze woonkamer. Onze zoon ontdekt net de wereld van schepen, haaien en natuurlijk de wereld van piraten. Wat is er dan nog leuker dan een boek lezen over piraten die een schat gaan zoeken én daarna je eigen piratenschip maken?

Dit is geen normaal boek, dat zie je meteen. Het grote kartonnen boek vertelt het verhaal van een piraat dat op zoek gaat naar de schat. Uiteraard is de schat op de kaart gekenmerkt met een ‘X’. Met de boot gaan de piraten op zoek naar het eiland en onderweg komen ze van alles tegen. Bijvoorbeeld prachtige zeemeerminnen, maar ook een enge, grote inktvis en een vulkaan die uitbarst. Gelukkig weten ze de gevaren van de woeste zee te trotseren en vinden ze de schat: een grote houten kist gevuld met gouden munten. Een échte piratenschat!

Van piratenboek naar piratenschip

Het verhaal prikkelt de fantasie en het leuke is dat je na het lezen zelf verder kunt fantaseren. Je kunt het boek namelijk uitvouwen tot speelmat. Wij bouwden het boek direct om tot piratenschip (echt waar, hier kan Ikea nog wat van leren). Mijn zoon was meteen niet meer te houden (kuch) toen hij eenmaal wist wat het werd!

Is dit het?

 

Het regent!
Het resultaat na een paar dagen spelen: het staat nog!

Dit grote kartonnen boek is een ontzettend creatief resultaat, volgens mij kan geen enkel kind dit ongemoeid laten. Het is redelijk stevig (let wel op voor ondernemende baby’s….) en groot genoeg om er een redelijke peuter in te huisvesten. Het roer van het schip kan ook nog eens echt draaien en als je in het schip zit kan je het verhaaltje nog eens bekijken. Je ziet dan bijvoorbeeld de grote inktvis en de mooie zeemeerminnen. Op deze manier waant je peuter zich nog meer in een spannende wereld voor piraten en schatten. Wat een superleuk boek!

Graag willen wij (zoon en ik) Uitgeverij WPG Kindermedia bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *