Boek zoekt huis

Doe iets goeds voor een boek #1 – De gloriedagen van Walter Gom

Yay, het is zover! Afgelopen dinsdag kondigde ik aan een nieuwe rubriek te lanceren: Doe iets goeds voor een boek. En vandaag is dan eindelijk het moment daar: ik ga het eerste boek weggeven.

Het eerste boek dat ik uit de kast heb gepakt is De gloriedagen van Walter Gom van Marcel Vaarmeijer. Ik vond het een ontzettend grappig boek! Naast het feit dat het erg grappig is, is het ook verfrissend en fijn leesbaar. Diverse keren heb ik moeten lachen om de eigenaardige Walter die met zijn buurvrouw een adviesbureau begint. Hij adviseert uiteenlopende personen zoals een volkszanger en zelfs een minister. Voor ieder probleem weet Walter wel een pakkend en innovatief advies op te stellen. Realistisch kan je het verhaal niet noemen, maar dat hoort ook helemaal niet bij dit boek. Persoonlijk vond ik de opstart van het adviesbureau het leukst, de onhandigheid van het organiseren en niet weten hoe het uit zal gaan pakken. Het is fijn om te lezen hoe de personages groeien, niet alleen op zakelijk maar ook juist op persoonlijk vlak.

Doe iets goeds voor een boek

Wil jij dit boek lezen? Doe dan mee met deze actie! Het principe is simpel. Elke maand stel ik een boek uit mijn eigen boekenkast beschikbaar om te verloten. Iedereen mag meedoen, maar er is één voorwaarde aan verbonden: als je het boek wint en toegestuurd krijgt, doe dan iets goeds voor een ander. Zorg ervoor dat je een glimlach op het gezicht van iemand anders tovert!

Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld je oude buurman verblijden met een bezoekje, je oma een lief kaartje sturen of iemand een helpende hand bieden. Op deze manier hoop ik een hele kleine keten van positiviteit te creëren, onder het mom van ‘alle beetjes helpen’.

Ik zou het erg op prijs stellen wanneer je, als je het boek wint, via social media zoals Instagram of Twitter, mijn site of mij via de mail laat weten wat je hebt gedaan, zodat iedereen kan meegenieten van de positiviteit :-) Uiteraard is dit niet verplicht, niemand hoeft zich te verantwoorden.

Meedoen kan door je deelname kenbaar te maken in de reacties hieronder. Dit kan tot en met zondag 17 september. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gesteld.

Succes!

ps. Lees ook wat Tessa en Marloes van het boek vonden!

4 thoughts on “Doe iets goeds voor een boek #1 – De gloriedagen van Walter Gom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *