Prentenboeken27 september 2017

0

Een boek vol protjes van Antoine Guiloppé en Ronan Badel

Protjes? Wat zijn dat nu weer? Nou dat zijn scheetjes! En hoe leuk kan een kinderboek zijn dat allerlei gênante scheetjes laat horen? Een perfect onderwerp voor een peuters bedachten ook Antoine Guiloppé en Ronan Badel.

In Een boek vol protjes gaat een gezin een gezellig dagje naar de dierentuin. Vol enthousiasme en ongeduld staat het zoontje al te wachten. Hij wil niets van deze dag missen en wil zo snel mogelijk naar de dierentuin. Zijn camera hangt al, klaar voor gebruik, om zijn hals.

Wanneer de vader de auto start maakt het een erg vreemd knallend geluid, wat is dit nu weer? Na het lezen van het boek heb ik ook geen idee, want op de volgende pagina is het gezin al in de dierentuin waar het geknetter en geknal gewoon doorgaat. De neushoorn, de apen, olifanten, de leeuwen, panda’s en nijlpaarden hebben blijkbaar allemaal scheetjes dwarszitten want het blijft maar doorgaan. Zo erg is de stank dat de familie niet rustig naar de mooie dieren kan blijven kijken zonder onwel te worden. Snel naar huis dus!

Een boek met een geurtje

Een boek vol protjes is een grappig boek dat het vooral van de geluiden moet hebben. Zoals hierboven ook al gezegd vind ik persoonlijk dat de verhaallijn wat vloeiender had gekund met iets meer inhoud, maar daar draait het hier helemaal niet om. Het enige wat mijn zoon deed is op elke volgende pagina zoeken naar het tekentje waar hij op kon drukken voor het geluidje. Het zorgde in ieder geval voor een grote grijns op zijn gezicht. Grappig en ondeugend, maar verwacht geen onderliggende boodschap. 

Graag wil ik WPG Kindermedia bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *