#50 books16 augustus 2017

6

 Wat lees je nu?

Elke week op zondag wordt er een nieuwe ‘leesvraag’ gesteld die door iedereen op eigen wijze beantwoord kan worden. Dit wordt al vanaf 2013 wekelijks georganiseerd en dit jaar heeft Martha het stokje van Hendrik-Jan overgenomen. De #50books vraag van deze week is: Wat lees je nu en hoe bevalt het? Zoals gebruikelijk lees ik twee boeken tegelijkertijd. Niet zozeer omdat ik van de afwisseling houd, maar juist omdat ik de tijd die ik kán lezen ook zo optimaal mogelijk wil benutten. Thuis lees ik namelijk liever een fysiek boek en in de auto op weg naar mijn werk en terug (2 uur per dag) luister ik graag naar een luisterboek (afgezien van het feit dat lezen onder het autorijden ook erg lastig is..).

Lelieblank, scharlakenrood van Michel Faber

Thuis lees ik de dikke pil van Michel Faber (ruim 950 bladzijdes). Ondertussen ben ik al een aantal weken bezig in Lelieblank, scharlakenrood en niet omdat ik het verhaal niet boeiend vind. Het boek gaat over de negentien jarige prostituee Sugar die in de jaren zeventig van de negentiende eeuw in het bordeel van Mrs Castaway een hard leven leidt. Wanneer de ambitieuze parfumfabrikant William Rackham bij haar langs komt en tot zijn oren verliefd op haar wordt, heeft ze de mogelijkheid de sociale ladder te beklimmen.

Faber weet op beeldende wijze de personages tot leven te laten komen en ik geniet dan ook zeker van het verhaal. Vooral omdat ik mijzelf kan onderdompelen in een wereld van vroeger die ik niet ken. Het is alleen dat het niet zo heel vlot leest en ik mijzelf nu minder tijd gun om er voor te gaan zitten. Inmiddels ben ik over de helft en raak ik wat meer gewend aan de schrijfstijl. Ik ga er dan ook van uit dat ik het boek deze week wel uit heb.

Achter gesloten deuren van BA Paris

Enthousiast gemaakt door een tweet van Luna wilde ik heel graag de thriller Achter gesloten deuren van BA Paris lezen. Zij vond dit boek namelijk zó spannend dat ze tijdens het eten zelfs verder moest lezen. Voordat ik het boek bij de bibliotheek wilde lenen, checkte ik even of Storytel het boek beschikbaar had, en warempel! Ik ben afgelopen dinsdag in het boek begonnen en zit al meteen lekker in het verhaal. Het brengt aardig wat gevoelens in mijn los, vooral irritatie en frustratie over dat iemand zo in de val kan lopen van een psychopaat. Het verhaal gaat namelijk over een pasgetrouwd stel; Jack en Grace. Voor de buitenwereld ogen zij het perfecte paar, maar in het echt houdt hij haar gevangen. Ik vind het toch knap dat een auteur dergelijke emoties bij een lezer kan losmaken en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar mijn volgende werkdag omdat ik graag wil weten of en hoe Grace uit deze benaderde, onmenselijke situatie komt.

Wat lees jij op dit moment en hoe bevalt het?

6 thoughts on “ Wat lees je nu?

 1. Ik vind het knap dat jij het geduld hebt om een luisterboek te luisteren, ik ben daar namelijk veel te ongeduldig voor haha. Soms probeer ik het, in bed, voor het slapengaan… Maar het is alsof ik dan de helft niet mee krijg. Hoe doe jij dat? Ga jij er echt voor zitten, doe je het tijdens activiteiten?

  Ik snap je gevoel bij ‘Achter gesloten deuren’, die irritatie en frustratie voelde ik ook. Dat vond ik juist zo knap van de auteur, dat ze dit allemaal los kreeg bij mij. Ik ga binnenkort ‘Gebroken’ lezen, dat is haar tweede thriller. De auteur heeft me echt verrast!

  1. In bed val ik ook in slaap met een luisterboek en dat is zo frustrerend, want als je wakker wordt weet je niet meer wat je nu wel en wat je nu niet hebt geluisterd :-)
   Ik luister alleen in de auto en tijdens het huishouden als de kinderen slapen (bijvoorbeeld onder het strijken of de was opvouwen).

   Ben je al begonnen in Gebroken? Ik ben net gisteren begonnen en het is precies dezelfde schrijfstijl en opbouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *