Prentenboeken25 juli 2017

1

Muis gaat naar de boekwinkel van Lucy Cousins

Mijn zoon en ik houden van lezen, sterker nog, we vinden het supergezellig om samen naar de bibliotheek te gaan om ‘boekjes te halen’ zoals hij dat zegt. Stiekem wil hij gewoon op de tafel met touchscreen een spelletje spelen en de trap op en neer banjeren, om vervolgens snel een boek uit het schap te grissen. Ik daarentegen kan uren vertoeven tussen de boeken. Laatst spotte ik hét prentenboek voor boekenliefhebbers: Muis gaat naar de boekwinkel van Lucy Cousins.

In het boek gaat Muis naar de boekwinkel, want ze wil een cadeautje kopen voor Kora Kip (en wat is nu een beter cadeautje dan een boek). Muis kijkt haar ogen uit, wat zijn er veel boeken! Haar vriendjes Kees, Eddie en Oscar zijn er ook. Een ieder hebben ze een favoriet boek, zo fantaseert Kees over piraten, Eddie over de ruimt en Oscar de olifant kan niet kiezen want die ziet zichzelf als dokter, brandweerman en balletdanser. Zo zie je maar weer, je kunt alles worden wat je wilt in een boek!

Muis kiest een heel mooi boek uit voor Kora, ze rekent af bij Struisvogel de boekverkoper en gaat dan op weg naar haar vriendin Kora. Het boek valt erg goed in de smaakt, want ze vindt het zo mooi dat ze het elke keer opnieuw wil lezen.

Muis is al bijna meer dan 25 jaar bekend in kinderland. Zelf hebben we ook de Bambino Loco van Muis in huis, dat we geregeld spelen. De illustraties zijn duidelijk, helder en vol mooie kleuren. Voor kleine kinderen is dit juist heel fijn want de illustraties zijn zo mooi uitgewerkt en bevatten veel detail. Het schept tot de verbeelding en raakt de wereld van kinderen zodat ze het ook begrijpen. Zo ook in Muis gaat naar de boekwinkel. Het stimuleert kinderen te lezen, om zich in boeken te interesseren. Maar ook dat er heel veel verschillende boeken zijn en dat iedereen weer ergens anders van houdt omdat geen van ons hetzelfde zijn.

1 thought on “Muis gaat naar de boekwinkel van Lucy Cousins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *