Persoonlijk30 juni 2017

4

Ons bibliotheekbezoek

Eigenlijk zijn we elke week wel in de bibliotheek te vinden. Of het nu is om mijn reserveringen op te halen (ja, ik reserveer bijna alles want met een rond rennende peuter heb je weinig tijd om rustig te kijken) of om prentenboeken uit te zoeken. Zo ook gingen wij vandaag weer op stap om een nieuwe stapel boeken mee naar huis te nemen.

Tot mijn verrassing had de bibliotheek weer een hele lading boeken afgekeurd voor de verkoop. Lange tafels met allerlei boeken stonden opgesteld, dit keer opvallend veel thrillers, voor 1 euro per stuk. Uiteraard kon ik niet met lege handen naar huis gaan..

Ik zag bijvoorbeeld een superdik voorleesboek van Dikkie Dik lezen, toch wel de favoriet van onze zoon. Het staat boordevol verhaaltjes. Verhalen die we al kennen maar ook nog onbekende verhalen. We hebben het vandaag al veel gelezen, leuk! Wel jammer dat een kindje ooit een paar pagina’s onder handen heeft genomen met een balpen, maar dat mag de pret niet drukken.

Ook zag ik Elmer en vlinder van David McKee liggen. De boeken over de gekleurde olifant beginnen we net een beetje te kennen en ik vind ze erg leuk. Een goede aanwinst voor onze verzameling! Bijna jarig van Imme Dros kon ik ook niet laten liggen. Het is in 2006 bekroond met een Zilveren Griffel en heeft in hetzelfde jaar het Woutertje Pieterse Prijs gewonnen. Van de illustraties werd ik zo op het eerste gezicht nog niet zo warm, maar om een goed oordeel te kunnen vormen moet ik het eerst samen met mijn zoon lezen toch? Tot slot Een grote ezel van Rindert Kormhout met de herkenbare illustraties van Annemarie van Haeringen. De boekenkast van de kinderen is weer mooi aangevuld!

Zelf kon ik En uit de bergen kwam de echo van Khaled Hosseini niet laten liggen. Ik ben zo benieuwd of deze net zo goed is als zijn vorige boeken.

Koop jij ook wel eens afgeschreven bibliotheekboeken? En zouden jullie het leuk vinden als ik vaker over onze bibliotheekbezoeken schrijf?

4 thoughts on “Ons bibliotheekbezoek

  1. Ik heb nog nooit afgekeurde bibliotheekboeken gekocht. Vroeger gruwde ik zelfs van tweedehands, maar daar ben ik (gelukkig) overheen gegroeid :-)
    Dikkie Dik is tijdloos leuk. Veel plezier met voorlezen!
    En dat boek van Hosseini heb ik ook gelezen, voor mijn leesclub. Ik ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *