Algemeen

De week van het luisterboek 2017

Deze week is het ‘De week van het luisterboek‘, een week die sinds 2005 in het leven is geroepen door het CPNB. Helaas moesten zij de organisatie wegens bezuinigingen staken, maar gelukkig heeft leesplatform Hebban het stokje van hen overgenomen.

img_0232-1

In deze week wordt er extra aandacht geschonken aan deze vorm van boeken lezen. Voor de Beste Luisterboeken van het Jaar kan je stemmen op op verschillende boeken in de categorie voor volwassen en voor kinderen/jeugd.

Nu heb ik persoonlijk niet heel veel met Hebban, maar ik vind het een goed initiatief dat zij de organisatie hebben overgenomen van het CPNB en tijdens deze week aandacht hebben voor het luisterboek. Zelf luister ik ontzettend veel luisterboeken via Storytel, voornamelijk tijdens de uren in de auto (en dat zijn er al ongeveer 6 per week!).

Veel mensen vragen zich af of dit niet voor veel te veel afleiding zorgt, maar ik vind het net alsof iemand mij een lang verhaal vertelt. Ik kan juist niet op de bank gaan zitten en luisteren, ik moet onder het luisteren iets te doen hebben. Zo luister ik vaak als ik alleen in de tuin bezig ben of onder het strijken. En ik moet zeggen, bij Storytel hebben ze een ontzettend gevarieerd en actueel aanbod (nee, ik heb geen aandelen ;-)).

Dit jaar heb ik ondertussen al een mooie rijtje luisterboeken geluisterd. En er gaan er nog heel veel meer volgen.

 1. David Baldacci – Het motief
 2. David Baldacci – Niemandsland
 3. Mariëtte Middelbeek – Status OK
 4. Gard Sveen – Hitte van de hel
 5. Zoni Weisz – De vergeten holocaust
 6. Emma Straub – Badgasten
 7. Anne Hermans – De co-assistent
 8. Simone van der Vlugt – De lege stad
 9. Cilla en Rolf Börjlind – Wiegelied
 10. E.O. Chirovici – Boek der spiegels
 11. Cynthia d’Aprix Sweeney – Het nest

Toevallig heb ik net Het motief van Baldacci uitgelezen en ga volgende week beginnen Koorts van Deon Meyer.

Je merkt het al, het zijn niet hele lastige boeken om te volgen. Zo ben ik ook ooit eens begonnen in Augustus van John Williams, maar daar kon ik mijn aandacht niet zo gefocust houden om het verhaal goed te volgen.

Luister jij ook wel eens een luisterboek?

3 thoughts on “De week van het luisterboek 2017

 1. Ik lees supergraag, maar luisterboeken heb ik nog nooit geprobeerd. Het spreekt me niet zo aan. Ook wel schrik dat ik in slaap ga vallen terwijl ik luister. Dan toch maar een goed papieren boek ;).

  1. Ook ik ben wel eens in slaap gevallen, maar dan alleen maar toen ik boeken luisterde in bed. Achter het stuur begin ik ook wel eens te gapen, maar dan zet ik altijd even de radio weer aan.
   Ga je het wel ooit proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *