Prentenboeken10 mei 2017

0

Adriaan en de taart van Guido van Genechten

Een zachtgeel boek spring in mijn oog. We zijn, zoals iedere maandag, bij de bibliotheek om een paar nieuwe boeken uit te zoeken voor mijn zoon. Het is het boek De familie Vanderknor – Adriaan en de taart van de bekende kinderboekenauteur Guido van Genechten.

1001004002104540

Familie Vanderknor is een drukke familie. Net zoals iedere familie hebben zij ieders hun eigen bezigheden. Zo moet vader nog wat mailtjes schrijven, zit dochterlief achter de computer en Stefaan op de gameboy te spelen.

Er moet nog een taart komen én 25 gemende broodjes en als niemand gaat, komt de taart er ook niet. Op dat moment besluit Adriaan dat hij het voor de eerste keer wel aandurft om alleen naar de bakker te gaan om de taart en de broodjes op te halen. Iedereen is verbaasd, is Adriaan niet te klein om alleen zoiets alleen te doen? Maar Adriaan stelt zijn familie gerust; hij kan heus wel zelf naar de bakker!

Een boodschapje doen is toch wel spannend en gaandeweg komt hij tot de conclusie dat sommige dingen toch wel erg lastig zijn. Zo vergeet hij in de rij bij de bakker wat hij ook al weer moest halen en het is wel erg lastig om de doos met de taart heelhuids thuis te brengen. Als dat maar goed komt!

De taart van Adriaan is een erg grappig verhaal. Het lieve varkentje Adriaan is heus wel groot genoeg om de taart en broodjes bij de bakker te halen. Onderweg wordt hij wel een beetje afgeleid door voor peuters herkenbare situaties. Gelukkig is Adriaan erg innovatief en weet een goede oplossing om toch met een lekkere taart thuis te komen.

De illustraties zijn erg grappig maar rustig. Ze passen precies bij het speelse verhaal. Ik wist niet dat je op zoveel manieren een taart kan voeren als Adriaan dit doet….

Adviesleeftijd is vanaf 4 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *