Terugblik10 april 2017

0

Van de achtertuin tot de Ardennen, maart was super!

Maart was echt een supermaand! We hadden een paar dagen met echt mooi lenteweer zodat we de eerste grote werkzaamheden in de tuin alweer hebben ondernomen en als klap op de vuurpijl gingen we er ook nog een weekje tussen uit in het zuiden van de Ardennen.

img_7780

Inmiddels hebben we de eerste grote stappen alweer ondernomen om onze tuin weer enigszins netjes te maken en te houden. Het is een terugkerende actie, want we hebben een erg grote tuin (….). Aankomend paasweekend gaan we weer twee dagen flink aan de slag met hulp van familie. Ik vind het juist erg leuk om in de tuin te werken, dus het is zeker geen straf! Laat mij maar lekker wroeten en zwoegen om vervolgens met een koud drankje op de stoel te ploffen (of de barbecue aansteken).

De laatste week van maart gingen we naar Froidchapelle, waar we in een huisje op het Landelpark zaten. We hebben het ENORM getroffen met het weer. We hebben veel gewandeld, we zijn naar Le bois du cazier, Aquascope en Musee Spitfire geweest. Natuurlijk hebben we ook de dichtstbijzijnde plaatsjes en héél vaak het zwembad en de speeltuin bezocht  ;-)

In het park hadden ze tot mijn verrassing ook een boekenkast met zwerfboeken, kijk als ik dát had geweten! Ik heb twee boeken meegenomen en één boek achtergelaten.

img_7832

Andrzej Stasiuk – De witte raaf (zwerfboek)
Deze mooie gebonden editie zag ik meteen staan en bedacht mij dat dit een perfect boek is om mijn Read the world-project weer nieuw leven in te blazen. Andrzej Stasiuk is namelijk een auteur uit Polen. De witte raaf gaat over een groepje dertigers, opgegroeid tijdens de afbrokkeling van de Poolse Volksrepubliek, dat nog één keer wil onderzoeken wat hun verbondenheid waard is. Ze trekken in de winter de bergen in. Door een ingrijpende gebeurtenis verandert het uitstapje in een angstige vlucht door een onherbergzaam sneeuwlandschap.

Simone Kramer – Van Grote Beer en Orion (zwerfboek)
Dit boek bevat verhalen onze sterren die Kramer heeft verzameld uit de Griekse mythologie. Er gaat bijvoorbeeld een verhaal over Diana, de godin van de jacht, en oppergod Jupiter. Ik heb de Griekse mythologie altijd al interessant gevonden, dus dit is bij uitstek een mooi boek om hier meer over te lezen!

Vangrotebeerenorin

Liesbet Slegers – Zoekboek Rik en zijn mama
Van WPG uitgevers kreeg ik dit stoere boek van Rik en zijn mama toegestuurd. Een súperleuk boek voor kleine kinderen, want iedere pagina is weer een heus zoekplaatje. En leuk bijkomend detail: de tweede naam van mijn zoon is Rik :-)

Marijn Sikken – Probeer om te keren
Van mijn lieve collega blogger Jannie kreeg ik Probeer om te keren van Marijn Sikken toegestuurd. Ontzettend lief, want na het lezen van haar recensie was ik erg nieuwsgierig geworden naar dit boek.

probeeromtekeren

Linwood Barclay – Geen veilige plek
Bij de Kruidvat kon ik het niet laten om dit boek van Barclay mee te nemen. Ik vind het een fijn auteur en ik ben altijd wel in voor een boek van zijn hand.

Valerie Eyckmans – De jongen in de zeepbel
Van Uitgeverij Halewyck heb ik dit prachtige sprookjesachtige boek toegestuurd gekregen. Ik vond het erg mooi, mede door de illustraties van Stephanie Dehinnin.

Niet alleen heb ik boeken gekregen of gekocht, maar ook heb ik natuurlijk boeken gelezen, maar liefst 6 boeken (exclusief kinderboeken), namelijk:

Jelmer Jepsen – Amanda
Een supermooi boek over een meisje a la Pippi Langkous boordevol excentrieke personages die je trakteren op een kleurrijk verhaal. Wederom genieten!amanda

Börjlind – Wiegelied (via Storytel)
Ja, mijn eerste kennismaking met Börjlind, wat een supergoed verhaal! Ik ga meteen meer van hen lezen, ik heb er tijdens het autorijden enorm van genoten.

E.O. Chirovici – Boek der spiegels (via Storytel)
Ik weet niet of het aan het feit ligt dat dit een luisterboek is, maar ik vond het niet zo heel bijzonder. De bespreking volgt nog, maar ik moet nog goed onder woorden brengen wat het is dat ik er niet zo van onder de indruk was..

Jane Casey – Brandbaar
Oei, wat een fijne thrillerauteur is Jane Casey! Deze leuke ontdekking werd mede mogelijk gemaakt door de bibliotheek. Ik ga nog een bespreking schrijven, wordt vervolgd dus :-)

brandbaar

Lars Kepler – Jager
Een heerlijke thriller van het schrijversduo! Ik vond het iets minder goed dan de vorige delen in de serie, maar dat mocht de pret niet drukken..

Heinrich Gerlach – Doorbraak bij Stalingrad
Een goed en stevig boek dat je trakteert op een goed en informatief verhaal over de strijd om Stalingrad.

Hoe was jullie maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *