Prentenboeken22 maart 2017

1

Zoekboek Rik en zijn mama van Liesbet Slegers

De boeken van Liesbet Slegers herken je uit duizenden. De kleurrijke omslagen vallen meteen op tussen de andere boeken in de bibliotheek. Er zijn al meerdere zoekboeken van Rik uitgekomen, onlangs kwam bij Standaard Uitgeverij het ‘Zoekboek Rik en zijn mama’ uit, en wij mochten het lezen!

img_7733

Rik heeft een hele lieve moeder. Ze speelt spelletjes met hem, verzorgt hem als hij met zijn fiets is gevallen en gaat met hem een heerlijke pannenkoek eten. En dat is nog niet eens alles wat zijn moeder voor én met hem doet.

In dit leuke Zoekboek kan je een kijkje nemen in het leven van Rik en zijn mama. En in dat leven gebeurt van alles; zo is Sam de poes van de partij en raakt zijn mama elke keer wat kwijt.

Hoi, ik ben Rik!

Kijk je mee naar mijn fijne dag met mama?

Daar is mijn ondeugende poes Sam.

En dit is de gele handtas van mijn mam.

Ze zijn op elke pagina verstopt.

Heb je Sam en de handtas gevonden?

Lees dan snel de vraagjes en ga op zoek naar mijn knuffelolifantje, mama’s oorbellen, rolschaatsen en nog veel meer!

Wijs de antwoorden aan op de grote tekeningen.

Wat een onwijs leuk Zoekboek is dit! Mijn zoon ziet van alles in de tekeningen en gaat driftig op zoek als je hem iets vraagt. De vragen zijn niet zo heel moeilijk maar nodigen uit om goed naar de tekeningen te kijken. En wat een leuk leventje heeft Rik met zijn lieve mama. Slegers schetst alledaagse situaties die voor peuters erg herkenbaar zijn, zoals samen eten, een spelletje spelen, in bad gaan en een verhaaltje vertellen voor het slapen gaan.

De klok is al snel gevonden
De klok is al snel gevonden

De illustraties zijn zo als we gewend zijn van Slegers; eenvoudig en kleurrijk. Sommige vragen worden iedere bladzijde herhaald zodat de kleine lezer alvast op zoektocht gaat zonder dat je de vragen hoeft te stellen; hij weet immers al waar hij naar kan zoeken. In dit boek zijn het onder andere de gele handtas en natuurlijk Sam de poes. zijn. Daarnaast worden er aanvullende, specifieke vragen gesteld, een leuke uitdaging!

Het zoekboek Rik en zijn mama is een erg leuk boek dat geen moment zal vervelen; creatief, kleurrijk en leerzaam. Een echte aanrader

Graag wil ik WPG bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

1 thought on “Zoekboek Rik en zijn mama van Liesbet Slegers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *