Terugblik5 maart 2017

1

Wilde nachten en (niet in) Groningen

Gelukkig is de lente weer in zicht! Ik heb wel zin om weer buiten te zijn, de ramen en deuren open te gooien en de was buiten te hangen. Mijn zoon op de fiets naar school brengen en mijn dochter buiten in het gras leren kruipen. Om weer fijn ‘s avonds buiten te eten en te lezen. Ja, dat is wel iets waar ik naar uit kijk, jullie ook?

Februari was best een drukke maand, maar ook een heel gezellige maand. Zo gingen wij deze maand voor het eerst met zijn tweeën een weekendje alleen weg. De kinderen werden naar opa en oma gebracht en wij vertrokken voor twee nachten naar het mooie Groningen. Het was supergezellig!

We konden onszelf mooie even opladen voor rest van de maand. De nachten in februari waren waren namelijk vrij kort en altijd gebroken. In combinatie met het werk en afspraken met vrienden en familie zorgden ervoor dat ik constant het gevoel had dat ik achter de feiten aanliep (ze slaapt sinds een paar nachten he-le-maal door, feest!).

Onze zoon ging deze maand voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Hij vond het geweldig kon niet wachten totdat wij hem alleen lieten. ‘Dááág mama’ zei hij toen hij zwaaide. Met andere woorden ‘Wegwezen, laat mij toch spelen’.

img_7266

Twijfels

Ongeacht een goede nachtrust of niet: ik heb wel vaker dat ik soms begin te twijfelen of ik niet gewoon moet stoppen met bloggen. Dat ik het schrijven laat voor wat het is en weer lekker voor mijzelf ga lezen. Als ik er goed over nadenk heb ik volgens mij heb ik dit vooral als ik bij andere bloggers een jaloersmakende planning voorbij zie komen of inspiratievolle blogposts. Het is niet dat ik het niet kan, het is alleen dat ik er momenteel zo weinig tijd voor heb. En dan krijg ik het gevoel dat ik het maar half doe.

Gelukkig zijn deze momenten schaars en heb ik het grootste deel van de tijd wel zin om te bloggen (maar de zin om te lezen is altijd groter :-)). Het is nu eenmaal zoals het is en daar veranderen we nu niets aan. Meer tijd spenderen aan mijn blog kan eventueel wel, maar dat wil ik niet. Eigenlijk is het gewoon dus een kwestie van accepteren en niet zeiken. Zo. Klaar.

Gelezen

Ondanks de wilde nachten met een superlieve dochter heb ik de afgelopen maand een zestal boeken gelezen en geluisterd.

Zo mocht ik onder andere Marie, codenaam Jeannevan Mar de Bel vooruit lezen als onderdeel van de blogtour. Ook las ik de in Groningen aangeschafte De weg naar zee van Elke Geurts en het bibliotheekboek De Val van Michael Connelly.

In de auto luisterde ik naar De co-assistent van Anne Hermans. Een superluchtig boek over, je raadt het al, een co-assistent die haar eerste ervaringen en belevenissen als co-assistent deelt. Erg grappig, niet altijd waarheidsgetrouw volgens mij, maar ik heb er tijdens mijn autoritten enorm van genoten. Een aanrader voor mensen die een abonnement hebben bij Storytel!

Na dit luchtige boek luisterde ik De lege stad van Simone van der Vlugt. Het boek gaat over Katja die tijdens het bombardement in 1940 in Rotterdam woont. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moet zij zich met haar broers en zussen zien te redden. Ik moest enorm wennen aan de voorlezer, maar gelukkig duurde dit niet zo heel lang.

Tot slot las ik De Verdenking van Friedrich Dürrenmatt, een recensie-exemplaar dat ik van Uitgeverij Athenaeum heb mogen ontvangen. 

Afgelopen maand lag ook nog Amanda van Jelmer Jepsen en Doorbraak bij Stalingrad van Heinrich Gerlach op de deurmat. Bij de Kruidvat kocht ik nog Geen veilige plek van Linwood Barclay.

Maart wordt ook een hele fijne maand. De laatste week gaan we namelijk een weekje naar de Ardennen; iets waar we alle vier enorm naar uitkijken!

1 thought on “Wilde nachten en (niet in) Groningen

  1. Dan heb je vast genoten van het zonnetje de afgelopen dagen :D

    Zolang jij nog wel plezier beleeft aan het bloggen, gewoon blijven doen. Ik probeer een planning te hebben maar echt discussie posts lukken mij ook echt niet heel erg, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *