Overig

Het is vandaag wereldpoëziedag!

Het is vandaag 21 maart en deze dag is in 1999 door Unesco uitgeroepen tot Wereldpoëziedag. Deze dag is in het leven geroepen om poëzie te ondersteunen, want iedereen heeft in zijn of haar dagelijks leven wel met deze vorm van kunst te maken. Door Viking werden verschillende bloggers uitgedaagd om met behulp van een mooie kalligrafieset hun favoriete gedicht op papier te zetten.

Ook ik ben de uitdaging aangegaan en mijn favoriete gedicht op papier gezet. Ik begon vol goede moed met de mooie veer en inkt waarna ik na tig mislukte pogingen maar overging op het schrijven in sierletters met stiften. Ook dit ging nog niet zo makkelijk, waardoor ik uiteindelijk op een creatie in mijn eigen ‘normale’ handschrift ben uitgekomen. Ook nog eens knalgeel papier (wij hadden net onze paastak versierd ;-)).

img_7605

Mary Elizabeth Frye

Mijn favoriete gedicht is een beetje neerslachtig, maar ik vind het ontzettend mooi. Het gedicht is geschreven door Mary Elizabeth Frye. Het gedicht gaat over de dood, over afscheid nemen en het ogenschijnlijke definitieve ervan. Het gaat over dat als een dierbare overlijdt hij/zij aanwezig zal blijven in al het moois wat je om je heen ziet. Ach wel, lees en beleef het zelf.

IMG_5333

Ik vind dit zo prachtig, maar kan o zo slecht onder woorden brengen wat ik er nu zo mooi aan vind. Misschien de boodschap dat afscheid niet zo duister en definitief is, maar juist iets moois en dat je dierbare altijd aanwezig zal zijn als je maar goed kijkt. Het zijn ook de momenten en de dingen waarvan ik nu ook al kan genieten; de glinsterende sneeuw,  het zonlicht dat weerkaatst. Wat vind jij van dit gedicht? Ik weet dat er veel mensen zijn die dit gedicht wel kennen, het is vrij populair.

2 thoughts on “Het is vandaag wereldpoëziedag!

  1. Ja , ik ken het. Het is heel mooi en goed gekozen. Je hebt het ook prima uitgevoerd. En zijn gedichten er niet om aangevoeld en begrepen te worden, juist zonder verdere uitleg? Dank je wel voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *