Prentenboeken15 maart 2017

0

Max en de maan van Guido van Genechten

Guido van Genechten heeft een heel scala kinderboeken op zijn naam staan. Wij kennen hem voornamelijk van de ‘grote’ serie zoals bijvoorbeeld van Het grote eetboek, Het grote slaapboek. Maar ook van de serie van Rikki en Max. Het boek Max en de maan gaat over, je raadt het al, over dag en nacht!

img_7579-510x680

Max en de maan gaat over het verschil tussen dag en nacht. Overdag speelt Max met de bal in de zon. Daar wordt hij vrolijk van! Aan het eind van de dag zakt de zon weg en wordt het langzaamaan schemerig buiten. Dat is het teken voor Max dat het bijna tijd is om naar bed te gaan.

Gehuld in een mooie pyjama staat hij bij zijn slaapkamerraam naar buiten te kijken. De sterren verschijnen en uiteindelijk laat ook de maan zijn gezicht zien. Nu weet Max dat hij rustig kan gaan slapen, want de maan waakt over hem. Als hij ‘s ochtends wakker wordt is de zon er weer voor hem zodat hij lekker buiten met de bal kan spelen.

Een beetje saai

Max en de maan is een makkelijk boekje over dag en nacht door de ogen van Max de, tja wat het is het eigenlijk? Het ziet er voor mij het meest uit als een hondje. Dus Max de hond. Maar het kan net zo goed een beertje zijn.

Er gebeurt niet zo heel veel spannends en de humor van Genechten, die ik wel terugzie in zijn andere boeken, mis ik. Het is een beetje saai, want Max is allesbehalve ondeugend. Hij speelt wat met de bal en als het schemerig wordt buiten maakt hij zich zelf klaar om naar bed te gaan. Samen met zijn knuffeltje de olifant wacht hij tot de maan zich laat zien. Gelukkig is het een heldere nacht, anders had hij lang kunnen wachten ;-)

Het prentenboek Max en de maan laat kinderen wel begrijpen dat de maan en de zon elkaar afwisselen, maar meer ook niet. Nee, ik vond het een beetje tegenvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *