Prentenboeken29 maart 2017

1

De jongen in de zeepbel van Valerie Eyckmans en Stephanie Dehennin

Valerie Eyckmans woont en werkt in Antwerpen en is een veelzijdig auteur. Zo debuteerde zij met een roman en verscheen haar eerste kinderboek in 2014. De jongen in de zeepbel is haar nieuwste kinderboek en verscheen afgelopen maand!

Schermafbeelding+2016-09-30+om+16.44.17

Een klein verlegen jongetje doet niets liever dan bellen blazen. Hij blaast soms zoveel bellen dat ze soms via de schoorsteen uit zijn huis ontsnappen. De jongen is een beetje eenzaam en droomt dat hij op een dag een bel kan blazen waar hij in past en die hem naar een andere plek zal voeren.

De jongen doet verschrikkelijk hard zijn best en weet een supergrote bel te blazen. Hij kruipt er in en voor hij er erg in heeft, vliegt hij al in de lucht. Hij geniet enorm van de rust en de mooie reis. De vogels in de lucht houden hem een tijdje gezelschap en de mensen zwaaien naar hem.

Maar de reis is niet alleen rustig en mooi, want het gaat stormen en hij krijgt ook wel een beetje honger. Er dreigt gevaar wanneer de bel dreigt te knappen en hij vervolgens ook nog op open zee terechtkomt. Wanneer hij iemand om hulp hoort roepen, moet hij wel zijn veilige cocon verlaten…

img_7738-1

Sprookjesachtig

De jongen in de zeepbel is een waar sprookje; er was eens…. Nou, in dit verhaal is er een jongen die zich niet thuis voelt, hij is eenzaam en verdrietig. En natuurlijk ook heel erg verlegen, anders had hij vast wel vrienden gehad. Hij besluit om met de zeepbel te vertrekken maar vergeet daarbij dat er ook gevaar kan dreigen. Op zijn reis ziet en ontmoet hij verschillende dieren maar niet elk dier is even lief. Zo ziet de eekhoorn er met zijn scherpe tanden erg eng uit in het donker. De octopus vond ik erg grappig; zijn interesse voor de zeepbel is mooi gevonden door Eyckmans. De illustraties van Dehennin zijn kleurrijk en zacht, een beetje sprookjesachtig maar wel duidelijk. Ze passen mooi bij het verhaal.

Het is een sprookje, dus je moet niet al te veel nadenken bij het verhaal als dat ik in eerste instantie deed (hoe de jongen bijvoorbeeld naar de wc zou moeten gaan, hoe hij omgaat met eten en drinken), maar geniet van het verhaal met een onbevangen blik. En laat dit nou iets zijn wat kinderen heel goed kunnen!

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Graag wil ik Uitgeverij Van Halewyck bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

1 thought on “De jongen in de zeepbel van Valerie Eyckmans en Stephanie Dehennin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *