#50 books

#50 books vraag 6: Desillusies

Elke week op zondag wordt er een nieuwe ‘leesvraag’ gesteld die door iedereen op eigen wijze beantwoord kan worden. Dit wordt al vanaf 2013 wekelijks georganiseerd en dit jaar heeft Martha het stokje van Hendrik-Jan overgenomen.

De #50books vraag van deze week (vraag 6) is: Raak jij ook zo gedesillusioneerd als je na het lezen van een boek de film kijkt?

CR2_Xp9UYAAA1Bc.png large

Ja! Wat mij direct te binnen schoot is de enorme anticlimax bij het kijken van de film Reacher, gebaseerd op de boeken van Lee Child.

Wie kent hem niet? Jack Reacher, een ex-majoor uit het Amerikaanse leger die van zijn vrijheid geniet door alleen met een tandenborstel een zwervend bestaan te leiden. Hij is uniek in zijn soort en het vaste hoofdpersonage van thrillerauteur Lee Child. Twee meter lang, meer dan 100 kg en een beresterke vechter. Ja inderdaad, met Reacher wil je gewoon geen ruzie hebben.

Omdat ik heel enthousiast ben over de boeken van Lee Child, was ik ook heel nieuwsigierg geworden naar de film. Maar wat een tegenvaller is dat, want niemand minder dan Tom Cruise speelt de grote, sterke Jack Reacher! Ja, die Tom Cruise met zijn 1,70 en jongensachtige uiterlijk moest doorgaan voor de doorwinterde, ijzersterke en ontzettend mannelijke Reacher.

Bloedbeeld

En wat te denken van de steengoede thriller Bloedbeeld van Michael Connelly? De verfilming met Clint Eastwood is helemaal niet slecht, maar heeft een totaal ander plot dan het boek. Om te beoordelen of ik zelf niet gek was geworden heb ik nog maar een keer het boek gelezen (nee, ik was toch niet gek geworden ;-) Ik blijf het vreemd vinden dat de verfilming van een boek in dat opzicht zo verschilt van het boek. Zou de auteur hier nog een stem in hebben?

Ik geniet nog even verder van de boeken, de films laat ik wijselijk naast me liggen.

1 thought on “#50 books vraag 6: Desillusies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *