Prentenboeken4 januari 2017

0

ZOO kan het ook van Pimm van Hest

In een dierentuin, ergens op de wereld, hebben alle dieren zich verzameld voor de jaarlijkse vergadering. Ze willen heel graag de bezoekers van de dierentuin een dag voor de gek houden, maar hoe kunnen ze dit doen? Pimm van Hest en Kerstin Zabranksy schreven en illustreerden samen een boek over deze creatieve dieren uit de dierentuin; ZOO kan het ook.

zoo-kan-het-ook

De dieren komen tot een heel leuk idee; ze gaan zich verkleden om zo de bezoekers voor de gek te houden. Alle dieren doen mee en ze helpen elkaar goed met het verkleden. Op iedere pagina is wel iets te zien. Zo verandert de zebra in een kameel, de cavia’s veranderen in een egel en de zeehond in een leeuw. Allemaal werken ze samen om de grap succesvol te laten zijn.

Met behulp van verschillende tekstballonnen wordt het verhaal verteld. Ieder dier heeft wel wat te vertellen of maakt een opmerking. Alleen de namen vond ik wel erg volwassen gekozen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Theo, Astrid, Gerda en Gijs. Niet echt namen die je in een kinderboek verwacht tegen te komen.

zkho_voliere

Daarentegen is ZOO kan het ook een grappig verhaal over dieren in de dierentuin, over samenwerken en grapjes uithalen. De illustraties zijn wat simplistisch en de teksten vond ik soms wat volwassen overkomen. Wel kan je op iedere pagina wel iets nieuws ontdekken, zoveel is er afgebeeld. Zo kan je bijvoorbeeld raden in welk dier de dieren zich verkleden en wat ze nog nodig hebben om hun vermomming zo mooi en goed mogelijk te maken. Het boek is geschreven en geïllustreerd voor kinderen vanaf 5 jaar.

Graag wil ik Uitgeverij Clavis bedanken voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *