Terugblik31 januari 2017

4

Uiteenlopende boeken en gezelligheid. Januari was fijn

Ik ben er nooit consequent in geweest; een terugblik naar wat ik de afgelopen maand heb gedaan en wat ik heb gelezen. Stiekem vind ik het wel een leuke rubriek om bij anderen te lezen én ik vind het leuk om te maken. Vandaar dat ik een hernieuwde poging doe om dit structureel terug te laten komen.

IMG_5260

Januari was een drukke en gezellige maand. Ik moet zeggen dat ik iedere vrijdag wel heel blij ben dat het weekend is. Een huishouden met twee jonge kinderen, ik heb het allemaal toch een beetje onderschat. Toch heb ik deze maand veel gelezen en een paar boeken gekocht.

Doordat ik per werkdag twee uur reistijd kwijt ben, ben ik fervent gebruiker van Storytel. Afgelopen maand heb ik een hoorcollege beluisterd over de VOC en het levensverhaal van Zoni Weisz (De vergeten holocaust). Vandaag heb ik op de terugweg naar huis Badgasten van Emma Straub afgeluisterd.

Ook las ik EINDELIJK het eerste deel van de serie van Elena Ferrante, De geniale vriendin. Hoewel ik het een erg fijn boek vond, sta ik nog niet direct te springen om deel twee te lezen. Mis ik wat?

Op zaterdag 21 januari ben ik met Bianca, Tessa, Petra, Isabel en Monique naar Utrecht geweest. Samen vormen wij de leesclub SOTTBC en inmiddels hebben we in de afgelopen vier jaar al veel steden bezocht. We bespraken Het beste van Adam Sharp van Graeme Simsion. Op aanraden van Tessa heb ik De man van veel van Karen Amatmoekrim gekocht en volgens Petra kon ik echt De Grens van Rikka Pulkkinen op de ramsj tafel niet laten liggen.

Bij mijn laatste Boekenkraam bestelling heb ik De pianiste van Theresienstadt van Alice Herz-Sommer gekocht en in januari heb ik deze eindelijk gelezen. Mijn bespreking volgt nog.

Momenteel zit ik helemaal in een thriller-fase en als ik dan in een onbewaakt ogenblik in de bibliotheek loop kan ik mij niet goed inhouden. Ik vond nog een paar boeken van Harlan Coben die ik nog niet gelezen had, namelijk Naar huis en De vreemde. Het was genieten als vanouds!

Ik kocht in het kader van de Nationale Voorleesdagen De kleine walvis van Benji Davies en scoorde gisteren een supermooie poster van dit boek in de bibliotheek. Die hangt nu prominent aan de muur op de overloop waar de kinderen hun eigen domein hebben (wij slapen namelijk beneden). Op de overloop staat de boekenkast en grote stoel waarin altijd voorgelezen wordt.

Tot slot las ik het mooiste boek dat ik de afgelopen tijd heb gelezen, namelijk Maan en Zon van Stefan Brijs. Wat een prachtig boek dat me totaal heeft ontroerd. Ik moet nog even broeden op een goede bespreking, want als ik zo overdonderd ben door een boek vind ik het lastiger om een goede bespreking te maken.

Volgende maand heb ik een paar leuke dingen in de planning staan. Zo ga ik aanstaande zaterdag een workshop schilderen volgen en gaat mij zoon voor het eerst naar de peuterspeelzaal! Samen met mijn vriend ga ik een weekendje naar Groningen. We hebben een ‘secret hotel’ geboekt, dit houdt in dat het een verrassing is in welk hotel je terechtkomt. Je weet alleen dat het vier sterren heeft. Leuk!

Hoe was jullie maand?

ps. Ik beloof plechtig volgende maand een meer pakkende titel te verzinnen (lastig!)

4 thoughts on “Uiteenlopende boeken en gezelligheid. Januari was fijn

  1. ‘De grens’ vond ik erg goed! ‘Vreemdeling’ van dezelfde schrijfster staat hier nog in de kast. Over Ferrante: het tweede deel van de Napolitaanse romans vond ik nog boeiend, maar daarna niet meer. Dus als ik jou was zou ik halverwege stoppen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *