Prentenboeken18 januari 2017

2

Het Grote Eet-boek van Guido van Genechten

We maakten voor het eerst kennis met het werk van Guido van Genechten tijdens het lezen van het Grote Slaapboek. Na het plaatsen van deze bespreking werd het een tijdje het favoriete voorleesboek van mijn zoon. Steevast iedere avond voor het slapen gaan werd dit boek voorgelezen. Reden genoeg om ook Het Grote Eet-boek te lenen van de bibliotheek.

Het grote eetboek

Jos, dezelfde Jos die in Het Grote Slaapboek naar bed moet, wordt in dit boek aan tafel geroepen. Het is tijd om te eten!

Net zoals iedereen moet ook Jos eten om groot en sterk te worden. Het valt hem op dat iedereen moet eten, maar iedereen eet wat anders. Zo eet/drinkt de baby bij moeder, de konijnen eten worteltjes en de beer eet een vis. Uiteindelijk komt Jos weer in beeld terwijl hij een afwisselende en lekkere maaltijd verorbert.

De verschillen in eetgewoontes worden via paginagrote illustraties weergegeven. Het boek is exact hetzelfde vormgegeven als het Grote Slaapboek. Mooie illustraties, korte teksten en goed behapbaar (ha!) voor kleine peuters. Gelukkig worden er ook grapjes gemaakt zodat het geen serieuze bedoeling wordt. Leuk om te lachen met je (dwarse) peuter die al het gezonde eten maar ‘bah’ vindt. Wie weet naar welke doorbraak dit boek zal leiden wanneer je het maar vaak en leuk genoeg voorleest :-)

Adviesleeftijd vanaf 2 jaar.

2 thoughts on “Het Grote Eet-boek van Guido van Genechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *