#50 books20 januari 2017

2

#50books vraag 3: Zit je al een beetje in het boek dat je nu leest?

Elke week op zondag wordt er een nieuwe ‘leesvraag’ gesteld die door iedereen op eigen wijze beantwoord kan worden. Dit wordt al vanaf 2013 wekelijks georganiseerd en dit jaar heeft Martha het stokje van Hendrik-Jan overgenomen.

De #50books vraag van deze week (vraag 3) is: Zit je al een beetje in het boek dat je nu leest?

bibliotheek

Wat een heerlijk algemene vraag is het deze week! Deze week heb ik De pianiste van Theresienstadt van Alice Herz-Sommer uitgelezen.

Het is het levensverhaal van Alice en gaat over haar jaren die ze in het concentratiekamp Teresienstadt heeft doorgebracht en hoe ze de jaren na de oorlog haar leven weer heeft opgepakt. Zo woonde ze een tijd in Jeruzalem waar ze een tweede thuis vond naast het oude Tsjecho-Slowakije. Met haar pianospel en positieve karakter weet ze zich al snel op te werken tot een beroemd muzikante.

Het is een indrukwekkend verhaal van een intelligente, getalenteerde vrouw. Maar ik werd niet gepakt door emoties of gevoel wat ik wel geregeld heb bij romans en/of literatuur. Dit komt denk ik doordat het een levensverhaal is dat door iemand anders is uitgewerkt.

Bibliotheekbuit

Afgelopen dinsdagavond had ik een verloren momentje voor mijzelf in de bibliotheek. Ik moest nog wat boeken terugbrengen en kon het niet laten om even rond te kijken. ‘Even rondkijken’ blijft bij mij nooit beperkt tot het kijken, want hoe langer ik kijk des de meer boeken zie ik staan die ik nog heel graag wil lezen! Met een enorm zware tas ging ik weer naar huis (zie ook bovenstaande foto).

Vanavond ga ik beginnen in De vreemde van Coben. Zijn thrillers kennende word ik zeker gegrepen door het verhaal, je vliegt er namelijk altijd in een sneltreinvaart doorheen.

En hoe zit het met jou, zit je al een beetje in het boek dat je nu leest?

2 thoughts on “#50books vraag 3: Zit je al een beetje in het boek dat je nu leest?

  1. Ik heb gisteren een boek uitgelezen dat eigenlijk al wat langer lag, en ben vandaag eens begonnen aan een wat ander boek: voor 2017 heb ik mezelf het doel gesteld om meer non-fictie (of ‘zelfhulpboeken’ en dergelijke) te lezen, dus daar heb ik nu een start mee gemaakt. Leest natuurlijk toch heel anders, maar dacht wel meteen: ooohhhhh, dit moet ik vaker doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *