#50 books3 januari 2017

10

#50 books vraag: Leesuitdagingen

Elke week op zondag wordt er een nieuwe ‘leesvraag’ gesteld die door iedereen op eigen wijze beantwoord kan worden. Dit wordt al vanaf 2013 wekelijks georganiseerd en dit jaar heeft Martha het stokje over van Hendrik-Jan overgenomen.

De #50books vraag van deze week (vraag 1) is: Wat is jouw leesuitdaging voor dit jaar?

Een deel van mijn ongelezen boeken
Een deel van mijn ongelezen boeken

Van moeten naar willen

Boekenbloggers kennen het fenomeen vast wel. Er ligt een gigantische stapel te wachten om gelezen te worden, er komen steeds meer mooi boeken uit en je komt tijd te kort. Het maken van keuzes lijkt onvermijdelijk. Ik wil eigenlijk alleen maar boeken lezen omdat ik dat leuk vind. Wanneer ik het gevoel heb dat ik iets moet, gaat iets mij per definitie al tegen staan. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het bloggen.

Daarom stel ik mijzelf dit jaar geen concrete uitdagingen op. Geen harde challenges die gehaald moeten worden waardoor je de te lezen boeken misschien wel op het aantal bladzijdes baseert in plaats van op de inhoud. Nu ben ik sowieso niet iemand die warm wordt van doelstellingen die ik mijzelf heb opgelegd, maar soms laat ik mij nog wel eens meeslepen.

Read the world

Wel wil ik dit jaar een start maken met mijn ‘Read the world’-project; iets waar ik nog steeds heel erg enthousiast over ben maar op de een of andere manier vorig jaar niet van de grond is gekomen. Heb je toevallig een boek waarvan de schrijver uit een ander land komt en heb je zin om het samen te lezen? Laat het mij gerust weten!

Gewoon lezen

Eigenlijk heb ik geen interessante of uitdagende doelstellingen geformuleerd. Ik ga heerlijk lezen en bloggen, of het nu 50, 60 of 120 boeken zijn. Wel wil ik het liefst zoveel mogelijk boeken van mijn eigen stapel lezen, zodat deze ook een beetje slinkt. Sommige boeken liggen echt al jaren te verstoffen. Afgelopen jaar heb ik zelfs rond de 50 boeken ongelezen naar de Kringloopwinkel gebracht (waar ik de meeste ook vandaan had). Maar zelfs dit laatste dat maakt mij nog niet zo heel veel uit, als ik er maar plezier aan beleef!

10 thoughts on “#50 books vraag: Leesuitdagingen

  1. Ik doe ook een “Rond de wereld” leeschallenge nu!
    Japan en België heb ik al gehad, maar nu lees ik een SF-boek dat zich in de ruimte afspeelt. Mijn volgende boek heb ik nog niet besloten. Heb je misschien een boek dat ik ook op mijn lijst heb staan ? Kunnen we dat tegelijkertijd lezen :)
    TBR ( bijna up to date) = http://moonplanet.dreamwidth.org/164421.html
    Alle boeken in mijn kasten: http://www.librarything.nl/catalog/mene/mijnbibliotheek (herlezen vind ik niet erg, boeken bovenaan heb ik meestal nog niet gelezen)

    1. Oeh leuk, ik zal eens op je lijstjes kijken of we allebei een boek hebben die we samen kunnen lezen! Ik kan eventueel altijd natuurlijk eentje lenen bij de bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *