Persoonlijk31 december 2016

14

Dit was 2016 voor mij

Het is de laatste dag van het jaar. Het jaar waarin ik voor de tweede keer moeder mocht worden. Een druk jaar; een bewogen jaar met hoogtepunten en natuurlijk ook kleine dieptepunten. Ik las 59 uiteenlopende boeken en schreef 75 blogposts. Op zich niet zo heel gek nu ik er zo op terug kijk. Ook kregen we dit jaar onze prachtige boekenkast waar we nu nog steeds heel erg blij mee zijn. Ondanks alle mooie momenten kijk ik enorm uit naar wat 2017 gaat brengen!

img_3718

Roze wolk

Hét hoogtepunt van 2016 was natuurlijk de geboorte van onze prachtige dochter. Wat een geluk heb ik gehad met de zwangerschap en de bevalling. Daarentegen was de kraamtijd enorm zwaar. Langzaamaan veranderde onze grote roze wolk in een dreigende grijze. Het vele huilen en de grote onrust in haar lijfje domineerde ons leven. De bezoekjes aan de osteopaat, lactatiekundige en huisarts leverden in eerste instantie niets op. Het gebruik van maagzuurremmers tegen een verborgen reflux en de overgang op flesvoeding zouden voor meer rust moeten zorgen. En dat deed het uiteindelijk ook na een paar weken. Ze lacht nu veel meer, slaapt stukken beter en ook wij zitten beter in ons vel. We genieten enorm van elkaar en ook onze zoon kan geen genoeg van haar krijgen alhoewel het natuurlijk wel lastig blijft om je speelgoed te moeten delen.

fullsizerender

Onze zoon is inmiddels een echte peuter die het woord ‘nee!’ waarschijnlijk het meest heeft uitgesproken dit jaar. Van de uitstapjes naar het bos geniet hij enorm evenals auto rijden. Helaas vindt hij het nog niet zo leuk om in de tuin te werken.. :-) Straks mag hij naar de peuterspeelzaal en gaan we de volgende fase alweer in. Gelukkig is het naast een grote stoere vent ook nog een knuffelkont en is hij erg vrijgevig met kusjes.

img_6071
‘Die kant op!’

Ook heb ik dit jaar twee volle verhuisdozen naar de Kringloopwinkel gebracht. Ongelezen boeken die ik in een opwelling heb gekocht en die ik toch nooit meer ga lezen. Het scheelt enorm in mijn stapel ongelezen boeken maar de toevoer blijft doorlopen.. Gelukkig is het nu visueel met dank aan onze nieuwe boekenkast waar ik alle nog te lezen boeken en de mooiste boeken heb verzameld. De overige 500+ boeken staan elders in huis.

img_3733

Door alle hectiek thuis (met twee kinderen is het toch even aanpoten) heb ik minder gelezen en geblogd als ik had gewild. Niet dat ik dit erg vind, integendeel. Het is als het is en daar was ik me vorig jaar rond deze tijd al bewust van. Ik las dit jaar maar liefst 59 boeken en postte 75 blogposts! Trouw kwam er elke maand een overzicht met boekenmarkten online, dit blijf ik ook in 2017 doen want ik merk uit verschillende kanalen dat dit erg op prijs wordt gesteld. Het zijn verreweg ook de berichten die het meest worden gelezen (met dank aan Google). Mijn ‘Read the world-project‘ liep dit jaar erg slecht. Eigenlijk heb ik nog geen start gemaakt, want ik las maar twee boeken voor dit project. Het positieve is dat ik nog een hele reis voor de boeg heb, haha! Gelukkig kan ik voor inspiratie altijd bij Lalage terecht.

Uiteraard zal ik nog een beknopt lijstje samenstellen van de mooiste/beste/grappigste/spannendste boeken die ik dit jaar las. Ofwel, de boeken waar ik het meest  van genoten heb. Dat wordt nog wel een uitdaging.

Nu rest mij niets meer dan jullie alle goeds voor 2017 te wensen. Ik hoop jullie volgend jaar op mijn blog te mogen blijven verwelkomen! :-)

14 thoughts on “Dit was 2016 voor mij

 1. Die leesreis duurt gewoon jaren en dat is helemaal niet erg. Het is gewoon een leuke manier om eens iets anders te lezen dan je normaal zou kiezen.
  Wel ongelooflijk dat je zoveel boeken hebt verslonden terwijl je gezin veel aandacht vraagt. Het laat wel zien dat je ook goed voor jezelf zorgt en dat lijkt me een goed teken.

  Een fijn nieuw jaar gewenst met veel mooie boeken!

  1. Dank je wel, jij natuurlijk ook! De meeste boeken heb ik begin dit jaar gelezen, de afgelopen maanden lag het vrijwel stil. Het is op zich niet zo heel erg, maar ik mis het wel. Deze tijd komt vanzelf weer terug ;-)
   Ik volg jouw leesreis op de voet en iedere keer word ik weer enthousiast. Ik ben ook erg benieuwd naar de het project met de provincies.

 2. Het blijft een echte oogtrekker die prachtige boekenkast van jullie.

  Mijn beste wensen voor 2017. Ik wens je graag veel moois toe voor dit nieuwe
  jaar én de tijd om er volop van te kunnen genieten.

 3. Wat een mooi jaar, en wat fijn dat het nu zoveel beter gaat met je kleine meid! :-) Ik heb jouw houding van ‘willen in plaats van moeten’ helemaal overgenomen, en dat bevalt echt heel goed! Dus hierbij bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *