Persoonlijk3 december 2016

11

Mijn boekenkraam bestelling

Je kent het vast wel. Je wilt iets bestellen en ziet ondertussen nog véél meer boeken die ook nog eens scherp geprijsd zijn. Al snel is je digitale winkelmandje gevuld en moet je op het laatst nog even kritisch kijken wat je echt wilt kopen en eigenlijk niet zo nodig is.

thumbnail_img_6515

Onlangs kwam ik per ongeluk (het was echt niet mijn bedoeling) op Boekenkraam. Een digitale winkel waar licht beschadigde boeken voor een klein prijsje worden aangeboden. Lees je mee wat ik dit keer besteld heb?

Het kookboek – Ella’s kitchen

thumbnail_fullsizerender12

Allereerst ben ik het meest blij met dit kookboek van Ella’s kitchen. Het is een boek vol recepten voor kinderen en gerechten die je mét kleine kinderen kunt maken. Aangezien onze zoon nog niet zo’n beste eter is, lijkt mij het onwijs leuk om hem op creatieve en leerzame wijze te betrekken bij het koken. Misschien dat hij dan eindelijk letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken zal krijgen.

Mijn eerste atlas

cms_visual_321318-jpg_1474074304000_300x383

Superleuk is deze atlas voor kinderen. Per continent wordt aangegeven welke dieren er leven, wat de belangrijkste bezienswaardigheden er zijn en hoe de natuur eruit ziet. Leuk om je kind kennis te laten maken met de wereld.

Lynne Cox – De kleine walvis

thumbnail_fullsizerender11

Dit dunne boekje heb ik eigenlijk gekocht voor de prachtige omslag. Het is een van de mooiste boeken die ik in huis heb! Het verhaal gaat over een zwemster die in aanraking komt met een baby walvis die haar moeder kwijt is. Volgens de omslag wordt er een fascinerend beeld geschetst van de natuurlijke rijkdom van de zee.

Patricia McCormick – Een zwarte pyjama

Jaren geleden hebben we een reis gemaakt door onder andere Cambodja. Een geweldig mooi land maar wel met een indrukwekkende geschiedenis. Ik kocht en las het boek van Haing Ngor en Roger Warner – Survival the Killing Fields. Dit boek gaat ook over het regime van Pol Pot en de Khmer Rouge.

Alice Herz-Sommer – De pianiste van Theresienstadt

img_6519

Een ieder die regelmatig mijn blog bezoekt weet dat ik een liefhebber ben van boeken die over WOII gaan. Dit boek stond dan ook al langer op mijn lijstje. Het gaat over Alice die samen met haar zoon in 1942 gedeporteerd wordt naar Theresienstadt.

Karen Blixen – Out of Africa

Out of Africa is een roman over het leve op een koffieplantage in Afrika. In 1937 schreef Karen haar memoires en daarin doet ze verslag van haar avonturen. Het boek is in 1985 verfilmd met Meryl Streep in de hoofdrol.


Ik ga De pianiste van Theresienstadt als eerste lezen denk ik. Juist omdat ik daar al lange tijd nieuwsgierig naar ben. Ook ben ik echt blij met het kookboek. Dit weekend ga ik even kijken of ik al wat ideetjes op kan doen.

Welk boek lijkt jou het mooist?

11 thoughts on “Mijn boekenkraam bestelling

  1. ‘Een zwarte pyjama’ lijkt me wel een interessant boek. En bedankt om me Boekenkraam te doen ontdekken. Ziet er heel leuk uit. Al weet ik niet wat de verzendkosten naar België precies zullen zijn.

    1. Ik vermoed dat ze wel hoog liggen.. Is er in België niet zo’n soort website?
      Of anders gewoon héél bestellen, dan vallen de verzenkosten een beetje weg tegen het totale bedrag :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *