Spanning

Julia Keller – Onder water

Julia Keller debuteerde met het Onderhuids; een enorm succes. Deel twee in de serie met openbaar aanklager Bell Elkins is Onder water dat zich afspeelt in het kleine stadje Acker’s Gap.

onder-water-julia-keller-boek-cover-9789026138775

Acker’s Gap is een klein dorpje tussen de bergen in West-Virginia. Het ‘ons-kent-ons’ gehalte is groot en een ieder die een beetje avontuur in zijn leven wil trekt al snel weg. Hierdoor gaat het economisch niet zo goed met Acker’s Gap en heeft het te maken met een hoge werkloosheid, laag opleidingsniveau en een slechte economie. Maar dit is niet het enige probleem waar openbaar aanklager Bell Elkins en sheriff Nick Fogelsong zich druk om hoeven te maken.

Een hardloopster vindt het lichaam van de jonge, veelbelovende vrouw die een niet-natuurlijke dood is gestorven. Er heerst onrust in Acker’s Gap, want dit moet wel het werk van een insider zijn. In Acker’s Gap zijn ze namelijk niet zo op vreemden gesteld. En wie wil er nu in het saaie Acker’s Gap verblijven? Toevalligerwijze strijkt een oude vriend van Bell te midden van dit tumult neer in het stadje. Wat brengt zijn komst teweeg? Het blijft in ieder geval niet bij de moord op Lucinda. De toevalligheden volgen elkaar snel op zodat ook Bell argwaan krijgt.

Onder water is het tweede deel met Bell Elkins in de hoofdrol. Op zich niet erg als je het eerste deel niet gelezen hebt, maar het zal wel voor meer duidelijkheid zorgen. In het tweede deel wordt wel geregeld teruggeblikt op het eerste deel, dus wees alert op spoilers! In ieder geval was het mijn eerste kennismaking met Julia Keller.

Ze heeft de ingrediënten voor een spannende thriller paraat, maar ik miste de schwung en ik voelde de spanning niet. Keller concentreert zich met haar verhaal op de lokale bevolking. Personages worden uitgediept en karakters worden gevormd, iets waardoor Acker’s Gap goed wordt neergezet en tot de verbeelding spreekt. Doordat Keller zich zo op de lokale bevolking concentreert, vond ik de verbinding met Matt (ex CIA) en de plot niet logisch en wat vergezocht. Het doet het verhaal een beetje tekort.

Op geen enkel punt kreeg de spanning grip op het verhaal en de lezer. Het verhaal kabbelt maar een beetje voort zonder dat mijn nieuwsgierigheid naar het vervolg werd gewekt. Dit terwijl de schrijfstijl van Keller wel uitnodigend is, om maar even een positief punt te noemen. Tezamen met karakteristieke personages en een typerende omgeving zorgt het voor een stevige fundering, maar helaas was de rest te zwak om enthousiast te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *