Persoonlijk, Terugblik9 oktober 2016

7

September. Een maand van weinig lezen

De maand september is een een slaperige roes voorbij gevlogen. September bestond namelijk voornamelijk uit hydrofiele luiers, weinig slaap en veel bezoek. En ik kan je vertellen, de maand oktober is tot nu toe niet heel veel anders ;-)

thumbnail_img_5462

Eind augustus is onze mooie dochter geboren, wat een feest! Maar met de komst van een kleintje en een drukke peuter kom je niet zo heel veel aan lezen en bloggen toe. Slapeloze, gebroken nachten zijn niet echt bevorderlijk voor urenlang leesplezier. Helemaal niet erg natuurlijk, dat komt allemaal wel een keer weer terug. Gelukkig is mijn interesse in boeken niet opgeslokt door de wereld van baby’s. Ik heb in september wel wat boeken gelezen en heb er ook wat gekocht.

Ik las onder andere De zomer die alles deed smelten van Tiffany McDaniel. Wat een prachtig boek, erg fijn om een goede pageturner te lezen. Van een heel ander kaliber, maar ook goed, is het nieuwste boek van Susan Smit; De eerste vrouw. Normaal gesproken lees ik helemaal niet snel van dit soort boeken, maar na het lezen van het boek vroeg ik mij af waarom eigenlijk niet. Non-fictie (weliswaar overgoten in een romanvorm) maakt op de een of andere manier op mij. Wat ik ook vaak doe is na het lezen van non-fictie is ook vaak even googelen om meer over het onderwerp of de personen te weten te komen. Daarnaast las ik De maan en de rode paarden van James Lee Burke. Een goede thriller voor de afwisseling :-)

Ook kreeg ik in september het mooie geïllustreerde boek Wonderbaarlijke feiten over dieren binnen. Daar ben ik zo blij mee, want het is erg mooi vormgegeven en bevat ook nog eens bizarre en grappige feitjes over dieren. Ik denk dat dit boek vaak uit de kast gepakt gaat worden om samen met de kinderen te lezen.

Op de valreep kocht ik voor mijzelf Zeven hemels boven de zevende van Griet op de Beeck omdat ik mij toch best wel een beetje zielig vond met een huilende baby (goed excuus!). Verdwenen van Val McDermid verdween heel snel in mijn winkelmandje bij de Kruidvat en Het laatste uit liefde van Cathy Rentzenbrink viel op de deurmat en ben ik nu aan het lezen.

Wat is het mooiste boek dat jullie hebben gelezen in september?

7 thoughts on “September. Een maand van weinig lezen

    1. Sue Monk Kidd ken ik eigenlijk helemaal niet. Ik heb het even gegoogeld en zie dat het een ‘Oprah-boek’ is, en laat ik die boeken bijna altijd goed vinden. Ik ga de titel onthouden :-)

  1. Voor een boeknerd is het niet heel veel, maar ik vind het knap dat je tussen de bedrijven door tijd weet te vinden om te lezen. Wel een goed teken dat je kunt ontspannen. Ik vond ‘Ik ben er even niet’ van Hape Kerkeling het mooiste wat ik las in september, over pelgrimeren naar Santiago de Compostela.

    1. Klinkt interessant! Ik zou zelf nooit zo’n pelgrimstocht ondernemen, maar kan wel begrijpen waarom men het doet. Lijkt mij dan ook een mooi boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *