#50 books, Persoonlijk12 oktober 2016

7

Het lezen van kinderboeken #50books

Elke week op zondag wordt er een nieuwe ‘leesvraag’ gesteld door Hendrik-Jan. Iets wat sinds 2013 wekelijks terugkomt en wat inmiddels door verschillende mensen is georganiseerd. Het is voor iedereen vrij om de vraag te beantwoorden, bijvoorbeeld door er een blogje aan te wijden.

De #50books vraag van deze week (vraag 41) is: Lees je nog wel eens een kinderboek?

img_5502

Boekstart

Sinds ik in 2014 moeder ben geworden en mijn zoon als baby lid geworden is van de bibliotheek is er een wereld voor mij open gegaan. Wat een enorme hoeveelheid aan kinderboeken! Ondertussen hebben we al veel boeken geleend en gelezen. En naarmate mijn zoon ouder wordt, hoe leuker de boeken voor mij worden.

Momenteel lezen we samen hoofdzakelijk prentenboeken, hij is tenslotte nog maar 2 jaar oud. Eigenlijk lees ik niet structureel kinderboeken zonder mijn zoon. Maar zoals altijd er zijn een paar uitzonderingen…. (wat een cliffhanger hé!).

Kinderboeken

De Gorgels, wie kent ze niet? Het eerste boek van Jochem Myjer. Wat was ik hier benieuwd naar. Het duurde ook niet lang voordat het boek gekocht en gelezen was. Dat is ook het fijne van kinderboeken lezen: het is makkelijk, plezierig en het leest lekker snel. Ideaal voor tussendoor!

Ook heb ik vorig jaar, bijvoorbeeld tijdens de kinderboekenweek, meerdere kinderboeken gelezen, bijvoorbeeld De reis van Raaf en Papegaai, Fien vindt het uit en Hondje. De enige echte. Onlangs kocht ik op de rommelmarkt nog Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckmann om te lezen, maar daar ben ik nog steeds niet aan toe gekomen.

Herlezen van oude toppers

img_5503

Naar aanleiding van deze #50 books vraag besef ik mij dat we eigenlijk meer kinderboeken in huis hebben die ik graag zou willen (her)lezen. Het gaat dan bijvoorbeeld om Reis door de nacht van Anne de Vries. Ik weet nog dat ik dat boek vroeger verslonden heb, dat eveneens geldt ook voor Oorlog zonder vrienden van Evert Hartmann (waar ligt het nou wanneer je het nodig hebt?). Daarnaast staat Kinderen van moeder aarde en van Thea Beckmann en Heksenkind van Monica Furlong mij ook nog helder voor de geest en wat te denken van de serie De Vijf?

Zal ik deze oude toppers net zo leuk vinden als vroeger? Ik heb het vermoeden van wel, want eigenlijk blijven deze boeken tijdloos naar mijn idee. Stiekem verheug ik mij er al een beetje op om mij weer te begeven in een goed kinderboek.

Wat was/is jouw favoriete kinderboek?

7 thoughts on “Het lezen van kinderboeken #50books

    1. Meen je dat nou? Ik denk niet dat het voor mij tegen zal vallen, alleen dat ik het verhaal wel anders zal beleven. Heb je ooit al eens een kinderboek opnieuw gelezen?

  1. Ik wil bepaalde boeken van Thea Beckman nog wel lezen, die ik vroeger niet gelezen heb. Verder staat ‘Niemand houdt me tegen’ van Evert Hartman hier in de kast om te herlezen. Dat vond ik als tiener echt een goed boek. Maar kinderboeken van Astrid Lindgren en Annie M.G. Schmidt sla ik niet zo gauw open. Misschien komt dat wel wanneer mijn nichtje wat ouder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *