Persoonlijk, Terugblik7 september 2016

6

Augustus. Een prachtmaand op alle fronten!

Wauw, wat was augustus een fijne maand. Mijn verlof (waar ik hard aan toe was) ging officieel in, het was supermooi weer, ik las én kocht mooie boeken en als kers op de slagroom werd onze prachtige dochter geboren.

img_4971

Zoals jullie hier kunnen lezen werd onze dochter op de 24e geboren na een vlotte bevalling. We leven nog steeds op een grote roze wolk en ondanks het drukke gezinsleven waarin lezen op een iets lager pitje staat, genieten we enorm.

In augustus had ik dus meer tijd om te lezen. Deze maand heb ik tien boeken gelezen (maar niet allemaal besproken op mijn blog..). Ik las:

 • Carina Bergfeldt – Het meisje op de foto
 • Renate Dorrestein – Zeven soorten honger
 • Luca Crippa – De fotograaf van Auschwitz
 • John Sandford – Zieke geest
 • John Sandford – Glad ijs
 • R.J. Ellory – Het kwaad en de rivier
 • Michael Robotham – Het verlies
 • Michael Koryta – Begraven
 • Michael Koryta – Het stille uur
 • Matthew Olshan – Waterland

Deze maand kocht ik bij de Kringloopwinkel mijn eerste kennismaking met thrillerauteur Koryta. Wat een verrassing! Hij schrijft echt vlotjes en verweeft een ijzersterke verhaallijn met een aangenaam hoofdpersonage in een prachtverhaal. Ik ga zeker meer boeken van hem kopen, zodat ik heerlijk kan ‘binge-lezen’ ;-)

Gedeelte van de boekenafdeling van Dorcas Genemuiden
Gedeelte van de boekenafdeling van Dorcas Genemuiden

#50books
Afgelopen maand heb ik voor het eerst meegedaan aan #50books. Wekelijks wordt er een leesvraag gesteld door Hendrik-Jan die een ieder op zijn of haar eigen manier kan beantwoorden. De interactie met andere bloggers vind ik erg leuk en de antwoorden op de vragen zorgen voor een fijne afwisseling in blogposts. Wil je ook een keer meedoen? Niets is verplicht –> dus doe een keertje mee!

September
Ondertussen zijn we alweer een weekje verder in september. Deze maand zal er niet zoveel van lezen komen (momenteel heb ik nog geen enkel boek gelezen..), maar de wil is er wel. Zo heb ik nog een aantal reserveringen uitstaan bij de bibliotheek waarvan ik hoop dat ik ze deze maand op kan halen. Het gaat onder andere om De verbeelding van Harlan Coben en Sterven in de lente van Ralf Rothmann. Ook wil ik deze maand mijn Read the world project weer oppakken. Ik begon hier vrij ambitieus aan, maar dit is helaas wat doodgebloed sinds het begin van mijn zwangerschap ruim negen maanden geleden. Wellicht is een boek van Isabel Allende een goede om mijn reis mee te vervolgen. Immers heb ik nog een behoorlijk aantal van haar in de kast liggen.

Wat ben jij van plan de komende maand?

6 thoughts on “Augustus. Een prachtmaand op alle fronten!

 1. Wat leuk dat je mee gaat doen met #50books! Je hebt vast gezien dat ik ook af en toe een vraag beantwoord, maar andere keren heb ik geen inspiratie of in elk geval niet genoeg om een hele blogpost erover te schrijven. Dus dan sla ik maar over.

  Mijn plan voor komende maand is “Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children” uitlezen en vervolgens de film gaan zien die 29 september uitkomt :)

 2. Echt duidelijk afgetekende plannen heb ik niet voor de maand september. Ik hoop zoveel mogelijk te kunnen lezen en kijk echt ontzettend uit naar een korte vakantie aan zee. Het zijn maar drie dagen maar het gaat ongetwiifeld deugd doen om even te kunnen uitblazen en tot rust te komen .

 3. Ik blader even terug in je blog en realiseer me dat jouw dochter haar geboortedag deelt met die van mijn zoontje. Wat leuk! Nu ga ik natuurlijk nooit vergeten dat ze jarig is. Gefeliciteerd! (P.S. Het is tot nu toe, dat wil zeggen: de afgelopen 2 jaar, steeds een hele mooie dag geweest, dus dat beloofd wat qua verjaardagen :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *