Algemeen12 augustus 2016

2

Kringloopvondsten #8

Sinds we uit Enschede zijn verhuisd heb ik mijn favoriete kringloopwinkel niet meer om de hoek. Jammer, maar wel heel erg goed voor mijn portemonnee en natuurlijk mijn stapel ongelezen boeken. Want sinds november vorig jaar heb ik geen kringloopwinkel meer bezocht!

IMG_3857

De komst van onze nieuwe boekenkast heeft er daarnaast voor gezorgd dat ongeveer 65 ongelezen boeken het huis gaan verlaten. Toch kon ik deze week niet met lege handen de kringloopwinkel in Genemuiden uit lopen…

Ik kocht voornamelijk thrillers en ik heb een boek voor mijn vriend meegenomen. Lezen jullie mee?

Michael Robotham – Verlies
Waarom heb ik Robotham pas vorig jaar ontdekt? Zijn thrillers zijn echt de moeite waard: zijn schrijfstijl is subliem en zijn personages zijn levendig en menselijk. Naast een ijzersterke verhaallijn ken ik nog geen boek van zijn hand dat mij nog heeft doen vervelen. Leven of dood vond ik één van de beste boeken die ik afgelopen jaar las. Toen ik het boek Verlies in de kast zag staan, wist ik ook niet hoe snel ik het eruit moest graaien ;-)

Michael Koryta – Begraven en Het stille uur
Volgens mij heb ik ooit in de VN-thrillergids een recensie gelezen van een boek dat hij heeft geschreven. Ik weet niet meer welk boek het was, maar ik weet nog wel dat dit een auteur was waar ik iets van wilde lezen. Beide verhalen spraken mij wel aan, dus ik kon niet echt kiezen. Gelukkig kostten ze samen 2 euro dus kan ik deze week gewoon nog een belegde boterham eten.

Paulo Coelho – De pelgrimstocht naar Santiago
Ondanks dat ik de boeken van Coelho best goed vind, heb ik er nog oneindig veel van hem op de stapel liggen. Maar ik heb nog iemand thuis die zijn boeken wel verslind en aangezien we dit boek nog niet hebben… Tja, need I say more?

Dorcas Genemuiden

Gedeelte van de boekenafdeling van Dorcas Genemuiden
Gedeelte van de boekenafdeling van Dorcas Genemuiden

Dan nog even iets over de kringloopwinkel zelf. De boekenafdeling is best netjes en de boeken zijn erg (lees heel erg) laag geprijsd. Zo zag ik een supernette uitgave van Zuiverheid van Jonathan Franzen (paperback) voor 1,50 liggen. Ook de selectie is netjes gedaan, op genre en binnen- of buitenlandse auteurs. Het hoekje met de kinderboeken vond ik echter een beetje een ratjetoe, maar misschien komt dat ook doordat alle kinderen aan die boeken zitten te leuren.

Conclusie: nette kringloopwinkel met een goed (en goedkoop) boekenaanbod! Oh ja, en ik ben natuurlijk hartstikke blij met mijn nieuwe aanwinsten :-)

2 thoughts on “Kringloopvondsten #8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *