Persoonlijk3 april 2016

4

Dag maart, hallo april!

Nu ik het bloggen weer een beetje heb opgepakt, wordt het natuurlijk ook weer tijd voor een maandelijkse terugblik. Maart was in alle opzichten een fijne maand; mijn misselijkheid verdween,  mijn sociale leven kwam weer terug en het weer werd beter! Als kers op de slagroom is mijn leesdip ook een beetje voorbij.

IMG_3019

Eindelijk werd het weer een beetje beter (en minder nat), waardoor we een begin hebben gemaakt met het ‘lente-proof’ maken van onze tuin. Wat een karwei, want de tuin is dan toch groter dan we hadden gedacht.

Op het moment van schrijven moet ik de vijver nog bladvrij maken, ik heb al een x aantal kruiwagens vol blad er uit gevist, en gaat vriendlief de kikkerdril ergens anders uitzetten zodat we hopelijk straks minder lawaai hebben ;-)

IMG_3023

Gelukkig ben ik nu ook minder misselijk, waardoor ik weer zin heb om dingen te doen. Hallo sociaal leven! De afgelopen 15 weken heb ik echt onder een steen geleefd, dus het is een aangename afwisseling om weer eens onder de mensen te komen. Met het verdwijnen van mijn misselijkheid heb ik ook weer meer zin gekregen om te lezen. Afgelopen maand heb ik vijf boeken gelezen.

IMG_3029

Als eerste las ik Witte warmte van Dimitri Casteleyn; een tragisch verhaal over slechte familiebanden, de mensheid en hunkering naar begrip en genegenheid. Ik was aangenaam verrast door dit boek.

Ook werd ik verrast door De oogst is voorbij van Geert van der Kolk, waarin hij vertelt over ontwikkelingsprojecten in Afrika en op welke manier de projectleider, Jordan, wordt meegezogen in het prachtige, maar ook zo sinistere Afrika.

Dublinezen van James Joyce is weer een heel ander boek. Een verhalenbundel dat oorspronkelijk in 1914 is gepubliceerd. De verhalen geven een inkijkje in het dagelijks leven van Dublin. De verhalen zijn levendig, beeldend en vol kleur en geur geschreven.

In Och deze leegte, deze verschrikkelijke leegte van Joachim Meyerhoff las ik over de jonge Joachim die aan de toneelschool gaat studeren en tijdens zijn studie bij zijn excentrieke grootouders gaat wonen. Humoristisch, tekenend maar vol liefde en genegenheid.

Bij de bibliotheek kwam ik nog een boek van Indridason tegen dat ik nog niet kende; Schemerspel. Dit keer niet met Erlendur in de hoofdrol, maar met Marion Briem. Het verhaal speelt zich namelijk af in 1972. Ondanks dat ik het jammer vond dat Erlendur geen rol speelde in het verhaal, heb ik er erg van genoten!

Tot slot luisterde ik naar Up van Myrthe van der Meer via mijn pas afgesloten abonnement bij Storytel. Een fijn en luchtig verhaal dat op een mooie wijze door Isa Hoes wordt voorgelezen.

IMG_3025

Al met al was maart een hele fijne maand en april belooft nog veel beter te worden. Zo hebben wij volgende week de 20 weken echo (spannend!) en word ik alweer 33 jaar..  In en om het huis hebben we nog genoeg te doen. De plannen worden steeds concreter en de uitvoering komt dichterbij. Hoe fijn is het om dingen van je to do lijstje af te strepen! Of zal het toch misschien aan de hormonen liggen? ;-)

Hoe was jouw maand?

4 thoughts on “Dag maart, hallo april!

  1. De tweede periode van de zwangerschap s zoveel beter dan de eerste inderdaad. En gecombineerd met de lente wordt het vast een mooie tijd! Volgende week al 20 weken echo, spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *