Prentenboeken13 april 2016

7

Het grote slaapboek van Guido van Genechten

Wist je dat iedereen weer op een andere manier slaapt? Ik slaap bijvoorbeeld altijd op mijn rug en de rest van het gezin op hun buik. In Het Grote slaapboek van Guido van Genechten wordt het thema slaap uitgebreid toegelicht door middel van grote illustraties. Want er zijn een paar dieren die er hele vreemde slaapgewoontes op na houden!

IMG_3089

Het Grote slaapboek gaat over het kleine jongetje Jos dat eerst altijd nog even wil spelen voordat hij samen met zijn knuffels in bed ligt en gaat slapen. Iedereen heeft weer een ander slaapritueel, het boek laat zien dat er bijvoorbeeld veel dieren zijn die op een vreemde manier slapen. Zo slaapt een vleermuis op de kop en de vis slaapt zelfs in het water!

Onze zoon is nog net te jong om dit te begrijpen, maar ik vind het een makkelijk boek. Het bevat heel weinig tekst in immens grote illustraties. Het is dus wel een boek dat je snel uit hebt, ook doordat het niet heel dik is.

IMG_3090

De illustraties zijn ‘grof’ en je ziet af en toe wat tekst er door heen van een krant of iets dergelijks. Dit schijnt een kenmerk van de illustrator te zijn (heb ik ergens gelezen, dus niet zelf geconstateerd). Persoonlijk houd ik daar niet zo van, maar ik behoor dan ook niet tot de doelgroep. Ik vind wel dat het allemaal een wat speelser effect geeft.

De pagina’s als op de foto hierboven zijn identiek uitgevoerd. Dit houdt dus in dat het uit een grote illustratie bestaat en een korte tekst. Kleurrijk en vrolijk, iets wat kinderen natuurlijk erg aanspreekt. Mijn conclusie is dat het boek leuk is om samen met kinderen te lezen en je samen te verbazen over alle vreemde slaaprituelen die er zijn! Je hebt het alleen snel uit, dus houd hier rekening mee.

Adviesleeftijd: 2 jaar

7 thoughts on “Het grote slaapboek van Guido van Genechten

  1. sweet memories, wij hebben het stuk gelezen voor het slapen gaan met onze jongens, het was overigens wel een vierkant hardcover exemplaar. Voordat we de bladzijde omsloegen werd elk dier nog even weltrusten gewenst ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *