Prentenboeken19 april 2016

0

Dansen op een web van Marianne Dubec

Het prentenboek Dansen op een web is geschreven door Marianne Dubec en geïllustreerd door Katrien Vandewoude. Het mooie kartonnen boek hebben wij van de bibliotheek geleend, waar het ons vrij snel opviel door de rustige omslag en het handige formaat voor kleine kinderen.

IMG_3081

De olifant veert op en neer op het draadje van een spin. Hij heeft er zoveel plezier in dat er steeds meerdere dieren bij komen om ook op het draadje te spelen.

Maar niet alleen de Olifant gaat dansen op het web, er komt bijvoorbeeld een muisje, giraf en zelfs een nijlpaard op het draadje balanceren! Het wordt het een heus feest en het ene dier gaat nog verder dan het ander. De olifant doet bijvoorbeeld een koprol en kan zelfs daarbij zijn evenwicht bewaren. Maar zoals bij ieder feestje, komt ook aan dit feestje een einde want de Spin vindt het wel een beetje te veel worden en knipt het draadje door midden.

Alle dieren vliegen door de lucht en zelfs de Spin had dit niet goed doorzien. Heel voorzichtig vraagt hij of het wel goed gaat met iedereen…. Terwijl de dieren bijkomen van de val, weten ze één ding al zeker; ze willen nog een keer!

Wat een leuk boekje is dit om te lezen. Op iedere pagina komt er een nieuw vriendje bij waardoor het feest elke keer groter en groter wordt. Totdat de Spin er natuurlijk genoeg van heeft. De oplopende spanning wordt goed weergegeven door onder andere afwisseling in het lettertype en grootte. Het wordt wat speelser, groter en dus wat gevaarlijker. De Spin kijkt er ook nog eens erg boos bij, dus die boodschap komt wel goed over ;-)
Nadat alle dieren naar beneden tuimelen is er zelfs een bladzijde leeg gehouden zodat het eventjes spannend is hoe het met ze is afgelopen.

De illustraties zijn lief en zacht, het past erg goed bij de ongedwongen sfeer van het verhaal. Het boekje is daarnaast ook nog eens erg stevig en ziet er kwalitatief erg goed uit. Erg leuk!

Adviesleeftijd is vanaf 2 jaar.

Uitgever: Abimo
Jaar van uitgave: 2014
Prijs: 9,50 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *