Spanning

Zeg dat het je spijt van Michael Robotham

Sinds ik Leven of dood (voor mij de thriller van 2015!) van Michael Robotham heb gelezen staat Robotham bij mij op nummer één als het gaat om auteurs waar ik snel meer van wil lezen. En ik kan je vertellen; Zeg dat het je spijt wakkert dit gevoel alleen nog maar aan.Zeg dat het je spijt

Profiler Joe O’Loughlin wordt betrokken bij het onderzoek naar een dubbele moord. Bij een brand op een boerderij komt de brandweer erachter dat het echtpaar niet door de brand om het leven is gekomen, maar dat ze beiden op lugubere wijze zijn vermoord.

Al snel kan er een verband worden gelegd met het lichaam van een jong meisje, Tash, dat een eindje verderop in een bevroren vijver wordt gevonden. Tash woonde vroeger namelijk in de boerderij voordat zij drie jaar geleden met haar vriendin Piper van de aardbodem verdween. Het blijkt dat ze al die jaren werden vastgehouden door een man die ze George noemen.

O’Loughin doet zijn uiterste best om de recherche te helpen met de zoektocht naar de dader en naar Piper, maar zijn persoonlijke problemen werken dit soms een beetje tegen. Wanneer hij de hulp in roept van oud-rechercheur en vriend Vincent Ruiz voor een persoonlijke kwestie, lucht hij zijn hart bij zijn vriend. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en samen proberen ze de puzzelstukjes in elkaar te leggen om Piper levend terug te vinden.

Neem een paar lugubere zaken en een paar verdachten en Robotham weet er op vakkundige wijze een ijzersterke thriller over te schrijven. Het feit dat Robotham levendig en goed kan vertellen draagt bij aan een beeldend, spannend verhaal met fijne, uiteenlopende personages.

Je wordt als lezer iedere keer op het verkeerde been gezet, want er zijn veel verdachten die een bijdrage geleverd zouden kunnen hebben aan de verdwijning van Tash en Piper, want zo geliefd waren de meisjes niet in het dorp. Het is de vraag wie uiteindelijk de persoon is die de meisjes al die jaren heeft vastgehouden.

Zeg dat het je spijt is een thriller met een gestroomlijnd verhaal dat je niet gevoelloos laat. Het ene moment bevind je je namelijk in de spannende speurtocht van het rechercheteam en het andere moment zit je vol medeleven wanneer Piper haar kant van het verhaal mag vertellen. En dat vind ik juist de kracht van Robotham; zijn thrillers spelen goed in op je gevoel naast het feit dat je gewoon een ijzersterk spannend verhaal aan het lezen bent. Dit gevoel had ik ook met Leven of dood, wat voor mij nog steeds zijn beste boek tot nu is. De oplopende spanning die Robotham als een wervelwind laat opladen in combinatie met een uitermate verrassend plot is vakkundig weergegeven. Wederom chapeau voor Robotham!

1 thought on “Zeg dat het je spijt van Michael Robotham

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *