Algemeen

Mijn abonnement bij Storytel

Sinds een maand rij ik rustiger, verspil minder benzine en kom ik uitgeruster op het werk en weer thuis. Hoe dat komt? Door mijn abonnement bij Storytel; een abonnementsdienst voor luisterboeken! In deze blogpost vertel ik je meer over dit abonnement en waarom ik hier zo blij mee ben.

Storytel

Storytel is een abonnementsdienst voor luisterboeken. Voor 9,99 euro per maand heb je op de smartphone of tablet toegang tot de app en daarmee toegang tot onbeperkt luisteren. Het aanbod is enorm; van young-adult tot literatuur en historie. Voor ieder wat wils.

Waarom luisterboeken?

Waarom luisterboeken luisteren wanneer je én lid bent van de bibliotheek én ook nog zelf een behoorlijke boekenkast vol ongelezen boeken hebt staan? Luisterboeken zijn voor mij erg handig voor woon/werkverkeer. Op werkdagen ben ik twee uur tijd in de auto kwijt. Tot voor kort spendeerde ik deze tijd aan het switchen tussen verschillende radiozenders omdat ik ‘s ochtends en in de middag geen zin had in eindeloos geklets. Ook heb ik wel eens fysieke luisterboeken gekocht, maar op de een of andere manier ben ik altijd aan het prutsen met de CD-tjes of ik druk op het verkeerde knopje van de autoradio en moet oneindig lang zoeken naar het punt waar ik gebleven was. Dus na het beluisteren van een grote hoeveelheid popnummers én het lezen van de blogpost van Iris was ik om.

Een kind kan de was doen

Storytel is echt super makkelijk in gebruik. Op de website van Storytel maak je een account aan en met dit account kan je via de smartphone of tablet inloggen. Hiermee heb je toegang tot het gevarieerde aanbod. Storytel heeft inmiddels meer dan 1000 boeken in de app beschikbaar in uiteenlopende genres. Te denken van aan literatuur, thrillers maar ook aan historische boeken, biografieën en young-adult.

Het luisteren van een boek gaat via streaming, dus daar heb je internetverbinding voor nodig. Wanneer je onderweg, net als ik, wil luisteren kan je maximaal vijf boeken offline beschikbaar maken, dus dat is erg handig.

Functionaliteiten

De app is uitgerust met verschillende functionaliteiten, zo kan je bijvoorbeeld je eigen boekenplank vol met nog te luisteren boeken vol schuiven en kan je bepaalde boeken dus offline bewaren. Mijn boekenplankje ziet er vooralsnog als volgt uit:

IMG_3015

Inmiddels heb ik Up van Myrthe van der Meer geluisterd en ben ik bezig in Norwegian Wood van Murakami. Verder heb ik bijvoorbeeld Harem van Ronald Giphart, Ik kom terug van Adriaan van Dis en De overwintering van Nova Zembla van Lieneke Dijkzeul op mijn boekenplank geplaatst.

Naast je eigen boekenplank zijn er tijdens het luisteren ook een paar handige functionaliteiten, zoals het instellen van een slaaptimer (oops, ik ben al een paar keer in slaap gevallen bij het luisteren in bed..) en het plaatsen van een markering (bijvoorbeeld wanneer je een bepaald stukje wilt gebruiken voor een recensie of wanneer je een citaat wilt bewaren.

Na het lezen van deze positieve blogpost denk je misschien dat dit een gesponsorde post is, maar NEE! Ik ben gewoon heel positief over deze dienst :-)

Luister jij wel eens boeken?

20 thoughts on “Mijn abonnement bij Storytel

  1. Ik heb eigenlijk nog nooit een luisterboek geluisterd. Heb dan toch het idee (weet niet of t waar is,hoor), dat je de verhalen anders gaat beleven dan wanneer je ze leest, omdat de stem je dan toch een bepaalde ‘kant’ opstuurt ofzo. Misschien moet ik er toch maar eens eentje proberen :)

    1. Een boek dat ik lees door middel van luisteren ‘lees’ ik veel gedetailleerder. Ik ben namelijk best een snelle lezer en soms sla ik in de snelheid wel eens een zinnetje over. Bij het luisteren word ik echt gedwongen om het tempo van de voorlezer aan te houden. Het enige jammere is dat ik tijdens het autorijden geen markering kan plaatsen. Je kunt het altijd proberen! Ik ben erg benieuwd of je het net zo leuk vind als ik :-)

  2. Ik kan me voorstellen dat het voor jou heel handig is, maar ikzelf houd er niet zo van. Maar ik schrok een beetje van het zinnetje dat je in slaap gevallen was tijdens het luisteren! Dat moet tijdens het autorijden natuurlijk niet gebeuren. Leidt het je niet teveel af? Wat een zeurpiet hè? ;-)

  3. Ik ben dol op luisterboeken, maar moet zeggen dat ik, sinds ik de podcasts heb herontdekt, niet zo veel luisterboeken meer heb geluisterd. Maar ben wel benieuwd naar Storytel geworden door jouw verhaal, dus die ga ik zeker binnenkort een keer uitproberen.

    En die slaaptimer is echt onmisbaar, want ik luister (nu dus vooral podcasts) vaak voor het slapen gaan. Niets zo lekker als in slaap vallen terwijl je voorgelezen wordt ;-)

  4. Ik ben ook groot fan! Ideaal voor in de trein, tijdens het hardlopen, haken of was opvouwen. En inderdaad ‘s nachts in bed, in plaats van te piekeren luisterlees ik nu een boek, veel fijner.

  5. Klinkt goed! Ik zit er ook aan te denken om eens een boek te ‘luisteren’ en jouw blogpost is niet de eerste positieve noot die ik hierover hoor. Toch maar eens overwegen.. :-)

  6. Pingback: Wat lees je nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *