Persoonlijk5 december 2015

3

Onstuimig november

Wat zijn de afgelopen maanden toch snel gegaan. Begin november voerde ik nog een weekje blogstilte in omdat de verhuizing veel meer tijd in beslag nam dan ik had verwacht. Ondertussen zijn we helemaal gesetteld in ons mooie huis! Wat een verschil met de grote stad, wandelen in het bos doen we dan ook heel vaak.

IMG_2400
Wandelen in het bos dat aan ons huis grenst

Vanwege deze week rust heb ik vorige maand geen terugblik gegeven op oktober. En door mijn slechte ‘administratie’ weet ik niet zo goed meer welke boeken ik in oktober heb gelezen en welke in november. Ik ben echt zo’n flierefluiter blogger ;-) Volgens mij heb ik het lijstje aardig compleet. Lezen jullie mee?

Van sommige boeken weet ik zeker dat ik ze recent heb gelezen, omdat ik namelijk totaal geen blogmateriaal had afgelopen weken. Ik had tijdens de verhuizing zo weinig gelezen dat ik wel een planning wilde maken, maar dit gewoonweg niet kon. Drama! Daarom heb ik een paar boeken gelezen waarvan ik zeker wist dat ik ze snel uit zou hebben.

Een van deze boeken was Jij en ik van Niccolò Ammaniti. Een geweldig boek, zoals ik eigenlijk altijd al van hem gewend ben. Alleen Kieuwen vond ik wat tegenvallen, maar dat vergeef ik hem want dit was zijn debuut.

1001004010722673

Ook mocht ik in november meedoen met de blogtour van Emelie Schepp. Ik trapte de blogtour af met deze recensie. Ik vond het boek erg goed, maar niet iedereen deelde deze mening. Dat vind ik altijd zo leuk om te lezen. Als ik een kritische recensie van iemand anders lees denk ik altijd ‘ja, daar heeft zij ook wel gelijk in’, maar dan is het geen punt wat mij opgevallen was. Of met andere woorden, het is geen onderdeel waar ik mij aan gestoord heb. Interessant om te lezen hoe iedereen een boek weer op een andere manier leest.

Omdat ik lekker in de thriller flow zat, las ik vervolgens Sneeuwwitje moet sterven van Nele Neuhaus. Eerder las ik al boeken van deze schrijfster, maar ik was niet zo enthousiast. Mijn mening is toch wel veranderd na het lezen van dit boek! Mijn recensie komt volgende week online.

Het duistere dal van Thomans Willmann blies mij volledig om. Wat een prachtboek vol verassingen, snode plannen en onheilspellende spanning. Een boek dat bol staat van mooie toespelingen en prachtige volzinnen.

9200000040653294

Ook las ik voor het eerst een gedichtenbundel. De bundel Druppelende gedachtes van Liesanne van er Plas omvat zwaardere en lichtere gedichten. De korte gedichten vond ik vooral erg krachtig.

Kinderboeken

Natuurlijk besprak ik deze maand ook weer een aantal kinderenboeken. Ik doe dit omdat ik dit zelf leuk vind en daarnaast ook ouders en kinderen wil stimuleren om (meer) te lezen. Voorlezen is zo leuk en goed voor de ontwikkeling van je kind. Hoewel wij heel veel met zoonlief lezen, spreekt hij nog geen woord. Ik vermoed dat hij binnen een paar maanden in hele zinnen gaat praten (en misschien ook in dialect, haha..). Wij lazen onder andere: Zoevende zebra, De verhalenmachine, Ik wil de maan, Bo is niet verliefd en Nog even achter mijn oortjes kriebelen.

WordPress

Maar in november ben ik niet alleen druk geweest met de verhuizing, lezen en het bloggen. Ook deed mijn wordpress-thema heel raar na een update. Mijn berichten konden niet meer gelezen worden en hoe ik ook sleutelde in CSS, php en in andere dingen waar ik weinig verstand van heb; ik kreeg het voor geen mogelijkheid voor elkaar. Gelukkig kwam ik na een avondje met het huidige thema prima uit de voeten. Zelf ben ik erg blij met de nieuwe lay-out! Voor mij voorlopig even geen updates meer ;-)

In welk teken stond de maand november voor jou?

3 thoughts on “Onstuimig november

  1. Ha, super, ik kan je site weer op! Misschien dat het door die rare updates kwam, maar ik kreeg steeds allemaal veiligheidswaarschuwingen. Fijn dat het nu allemaal weer werkt :-)

  2. Jullie hebben precies een heel drukke maar wel leuke periode achter de rug. Vlak bij een bos wonen klinkt geweldig, zeker nu zo’n bos in al die mooie hersttinten is gehuld. Voor mij was november dankzij de Boekenbeurs en het Boekenfestijn een heuse boekenmaand. Dankzij een midweek Centerparcs kwam ik ook eindelijk nog eens aan wat lezen toe want daar leek ik minder tijd voor over te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *