Overig

Druppelende gedachtes van Liesanne van der Plas

Liesanne van de Plas (psuedoniem) heeft onlangs de gedichtenbundel Druppelende gedachtes uitgebracht. Een bundel gedichten die luchtig zijn, maar ook zware thema’s aanstippen. 

druppelendegedachtesDe bundel bestaat uit wat langere en kortere gedichten die uiteenlopend zijn qua thema.

Ik vond de eerste gedichten vrij confronterend en zwaar beladen. Je voelt dat de schrijfster van het gedicht destijds zwaar heeft gehad en wellicht geen uitzicht zag in deze donkere tijden. Ik werd er zelf een beetje down van, wat op zich vrij knap is om dit gevoel aan de lezer over te brengen. Het is triest om te lezen hoe diep iemand in de put kan zitten, hoe depressief iemand kan zijn en daarbij geen uitweg meer ziet naar een beter leven.

Opnieuw tot leven komen

Door bijna dood te gaan

Gelukkig heeft Liesanne ook fijnere tijden gekend, want de zware, duistere gedichten worden afgewisseld met luchtige uitspraken en quotes die je aanzetten tot nadenken. Een soort van zelfreflectie zullen we maar zeggen.

Ideaalbeeld

Een wereld vol diversiteit

waar gelijkheid zegeviert

De gedichten leggen meteen de vinger op de zere plek. Ze zijn concreet, to the point en als lezer weet je meteen welke boodschap de schrijfster wil overbrengen met haar gedicht.

Druppelende gedachtes heeft mij, ondanks dat ik de omslag echt niet mooi vind, qua inhoud aangenaam verrast. Het is geen gedichtenbundel dat je in een half uurtje uit moet lezen, maar het is een bundel dat je herhaaldelijk in kan kijken, in kan bladeren waardoor je gaat nadenken over je eigen leven.

Wil je meer weten over de schrijfster? In deze blogpost van Luna kan je meer lezen over Liesanne.

1 thought on “Druppelende gedachtes van Liesanne van der Plas

  1. Hoi Sue,

    Onwijs leuk om je recensie te lezen. Heel erg bedankt voor de tijd en moeite die je hebt genomen om mijn gedichtenbundel te lezen en te recenseren! Ik ben je erg dankbaar!

    Groetjes,
    Liesanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *