Prentenboeken23 december 2015

0

Dankjewelalsjeblieft van Pierre Winters en Barbara Ortelli

Nina is een lief klein meisje, maar ontzettend brutaal en heeft weinig respect voor hetgeen wat ze krijgt. Op een originele manier leert Nina om beleefd te zijn. Pierre Winters beschrijft het leerproces van Nina in een grappig en fantasievol verhaal Dankjewelalsjeblieft1001004008490233

Nina is een meisje dat niet graag luistert en altijd haar zin wil hebben. Vanzelfsprekend vind ze het dat ze alles krijgt als ze het zegt. Nee, ze vraagt het niet netjes maar ze zégt het.

Op een dag rent ze het bos in en hoort ze iemand roepen uit het gat in de boom. Wanneer ze in de boom kijkt ziet ze een compleet circus. Ze wordt uitgenodigd door de directeur van het circus dat Goede Manieren heet. Nina wil ook meedoen met de artiesten, maar ze negeren haar volledig. Pas wanneer ze netjes vraagt of ze iets mag krijgt ze reactie.

In het circus leert Nina goede manieren. Door het netjes te vragen bereik je meer en ben je aardig voor mensen om je heen. Zo mag ze meedoen met de artiesten en vliegt ze door de lucht! Dan roept haar moeder haar en Nina schrikt wakker. Heeft ze het circus van Goede manieren nu gedroomd? In ieder geval heeft ze er iets van geleerd, want voortaan is ze heel aardig tegen haar moeder.

Een grappig boek dat leuk is om te lezen, maar daarnaast ook normen en waarden bijbrengt. Het gekke circus is helemaal nog zo gek nog niet. De tekeningen zijn kleurrijk en paginagroot. Leuk om te bekijken en te lezen!

Adviesleeftijd is vanaf 5 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *