Prentenboeken30 december 2015

0

Aadje Piraatje van Marjet Huiberts

Vanaf 2005 publiceert Marjet Huiberts bij uitgeverij Gottmer diverse prentenboeken, waaronder Feodoor heeft zeven zussen, Ridder Florian en Aadje Piraatje welke in 2010 bekroond wordt met een Zilveren Griffel. Het groeit uit tot een populaire serie met vele herdrukken, theatervoorstellingen en vertalingen!

1001004006200409

Aadje Piraatje is een lief, klein piraatje en vaart samen met zijn vader Piraat op de zee. Aadje Piraatje is de kleinste piraat op de boot en hij groeit op tussen de grote piraten die hem van alles leren. Maar de piraten zijn niet zo gevaarlijk als ze lijken. Zo helpt Jan-zonder-hand hem de armslag leren en Joop-houten-poot de beenslag.

Maar Aadje is naast een uitzonderlijke piraat ook een doodnormale jongen en op de boot maakt hij ook dingen mee die andere kinderen meemaken. Zo mist hij zijn moeder, moet hij zijn bordje leegeten en krijgt hij zwemles.

Ik heb voor het eerst iets van Aadje Piraatje gehoord toen ik op youtube een filmpje opzocht voor mijn zoon. Al zoekende kwam ik uit op het eerste verhaal dat in dit boek aan bod komt; namelijk het verhaal dat Aadje zwemles krijgt. Waarschuwing! Als je eenmaal het liedje hebt gehoord, krijg je het niet meer uit je hoofd!

 

Het liedje geeft goed weer hoe de overige vier verhalen zijn geschreven. De tekst is weergegeven in makkelijke rijmvorm en beschrijven verschillende avonturen. De illustraties vullen het verhaal goed aan en de verhouding tekst/illustratie is naar mijn mening perfect.

Het boek is een boek dat je vaker kunt lezen, omdat je elke keer wel nieuwe dingen ontdekt. Zo zag ik pas op het laatst dat op elke pagina een zeemeeuw is getekend die Aadje volgt in zijn avonturen. Maar ook leer je de piraten en hun uitzonderlijke namen beter kennen en de kleine grapjes herkennen. Echt een aanrader!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *