Persoonlijk8 november 2015

9

Update verhuizing

Inmiddels hebben we de eerste nachten in ons nieuwe huis er op zitten. Het is even wennen, maar steeds meer begint het er op te lijken. Dat komt mede door de stop die ik vorige week inlaste, want door het inpakken, schoonmaken en verhuizing schoot het bloggen maar ook zeker het lezen er behoorlijk bij in.

IMG_2017

Veel vragen krijg ik om foto’s van mijn nieuwe boekenkasten te plaatsen, maar helaas moet ik jullie teleurstellen.. De ruimte waarin mijn boeken komen te staan (ja, ik krijg een aparte kamer voor mijn boeken!) wordt volgend jaar pas aangepakt. We weten nog niet zo heel goed wat we (naast de boeken) met de ruimte willen doen. Dus eerst even settelen, wennen en dan verder bekijken. Maar niet getreurd, uiteraard heb ik mijn ongelezen boeken al wel in de oude, stoffige kasten gezet die door de vorige bewoners zijn achtergelaten. Hierdoor heb ik een beter overzicht van wat ik nog mag lezen. Alle ongelezen boeken staan nog in dozen in de schuur te wachten tot de ruimte klaar is voor gebruik.

Zoonlief heeft al wel een mooie boekenkast op de overloop staan. Zijn eigen leeshoekje waarvoor ik destijds heel veel inspiratie heb opgedaan via pinterest. Uiteindelijk is het gewoon een doodnormale boekenkast van Ikea geworden, maar volgens mij niet minder mooi! Nu kunnen we de vakjes beetje bij beetje gaan vullen. De stoel wil ik ooit nog gaan vervangen door een brede stoel of een grote zitzak.

IMG_2018

Planning

De komende weken heb ik een paar boeken op de stapel liggen die ik graag wil lezen. Zo heb ik onlangs de thriller Memento van Emelie Schepp en de gedichtenbundel Druppelende gedachtes van Liesanne van der Plas ontvangen. Maar ook wil ik heel graag Het duistere dal van Thomas Willmann uitlezen want ik wil nu wel weten hoe het afloopt in het eigenaardige, afgelegen dorpje. Natuurlijk gaan we deze week ook even naar de bibliotheek om wat nieuw leesvoer voor de kleine te halen.

Groetjes vanuit het mooie Nijverdal! ;-)

9 thoughts on “Update verhuizing

 1. Die kast vind ik zo tof! Misschien ook wel omdat ik zelf een heb die uit dezelfde lijn komt ;). Mijn woonkamer wordt namelijk voor een deel gevuld met dezelfde kast alleen dan 5 vakken hoog en 5 vakken breed, heerlijk om al mijn boeken in te stallen en mijn leesvoer staat lekker bij de hand.

  Veel plezier nog in jullie nieuwe huisje :)

 2. Fijn dat het eerste en vaak zwaarste deel achter de rug is.
  Wij hebben ook een IKEA-boekenkast zoals jullie op de overloop staan voor het teveel aan boeken die niet meer in de andere kast past.
  Ikkhoop dat je snel gesetteld bent in jullie nieuwe woonomgeving, echter nog één tip: Haal die boekendozen maar snel uit je schuur tenzij er dacht en nacht verwarming aanstaat de komende maanden. Je wilt toch niet dat je boeken door vocht worden aangetast? Zeker niet omdat de ruimte waarin ze komen waarschijnlijk pas volgend jaar aangepakt gaat worden.
  Bij ons stonden ze uiteindelijk een jaar lang opgeslagen in onze slaapkamer toen we in een tijdelijke woning woonde want de schuur was geen optie!

  1. Ohh.. goed dat je het zegt Christina! Ik zou er niet aan moeten denken dat al mijn boeken aangevreten zijn door het vocht! Deze week zal ik ze meteen gaan verslepen naar een ‘boekvriendelijke’ omgeving ;-)

 3. Mooi zijn Ikea boekenkast, plaats voor boekjes en speelgoedjes. Ook ik heb er een van 5 bij 5 vakken met mandjes onderin voor de tijdschriften. Is er in Nijverdal ook een bibliotheek en hoe zit het met de kringloopwinkels? Het lijkt me wel een heerlijke omgevong om op te groeien voor een kind!

  1. Het is een hele fijne omgeving om op te groeien, ook omdat we het bos om de hoek hebben. Veel beter dan centrum Enschede in ieder geval, waar gebruikte condooms op straat liggen en overdag en ‘s nachts gedeald wordt ;-)

   Er zitten wat kringloopwinkels, maar het aanbod is helaas niet zo goed als in Enschede. Goed excuus om nog eens terug te gaan. In Almelo schijnt er ook een goede te zitten.
   De bibliotheek gaan we deze week ook verkennen. Ik ben benieuwd!

   Volgens mij heeft heel Nederland (en Zweden) deze boekenkasten, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *