Prentenboeken1 november 2015

1

De drie rovers van Tomi Ungerer

Van de bibliotheek namen we afgelopen week het boek De Drie Rovers van Tomi Ungerer mee. De prominenten sticker ‘Lemniscaat kroonjuweel’ trok mijn aandacht. Ungerer schrijft boeken voor zowel kinderen en volwassenen en heeft inmiddels meer dan 140 boeken op zijn naam staan. Hij heeft veel prijzen gekregen voor zijn werk, zoals de Hans Christian Andersen Prijs voor zijn kinderboeken. 

IMG_2342

Er waren eens drie enge rovers die met wijde zwarte mantels en een hoge hoed ‘s die nachts in de greppel op de loer lagen. Bewapend met onder andere een blaasbalg met peper overvielen ze koetsen en mensen. De buit gemaakte kostbaarheden sleepten ze naar hun rovershol. Ze waren berucht en mensen vreesden hen.

Tot het moment dat ze een koets wilden overvallen waar een klein eenzaam meisje in zat. Ze namen haar mee naar hun rovershol en verzorgden haar. Zij liet hen inzien dat ze ook voor anderen konden zorgen in plaats van hen te beroven. Zo gezegd, zo gedaan. Met de grote hoeveelheid buitgemaakte kostbaarheden namen ze meer kinderen op die geen ouders meer hadden of niet geliefd waren thuis.

De drie rovers is ongelooflijk spannend! De drie gevaarlijke rovers met hun zwarte mantels en hoge hoeden. De illustraties geven de drie rovers een onheilspellend karakter mee. Ze zijn duister en geheimzinnig en doen dingen die niet mogen. Zelfs de honden zijn bang voor hen en de vrouwen vallen flauw als ze de drie rovers zien. De teksten zijn kort en bondig, eigenlijk precies goed. Het doet geen afbreuk aan het verhaal en aan de bijhorende illustraties en vice versa.

IMG_2343

Gelukkig maakt het einde heel wat goed, anders kan ik mij goed voorstellen dat er kinderen zijn die niet meer kunnen slapen! De drie rovers blijken lieve rovers te zijn die zoveel mogelijk kinderen blij willen maken. Een leuk verhaal dat geadviseerd wordt om vanaf  vijf jaar te lezen.

1 thought on “De drie rovers van Tomi Ungerer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *