De boekenkast van...

De boekenkast van…. Isolde

Ben je ook altijd benieuwd hoe de boekenkasten bij anderen er uit zien? Als het buiten donker is, kijk je dan ook altijd stiekem bij mensen naar binnen? In deze rubriek ‘De boekenkast van..‘ kan je ongegeneerd vanuit je luie stoel naar de boekenkasten van iemand kijken. En als kers op de slagroom wordt er ook nog iets over verteld!

Foto0606

Deze keer is het de beurt aan blogster Isolde.  Ze blogt frequent over geluk, positiviteit (ondanks dat ze een chronische ziekte heeft), maar ook over alles wat ze leest. Na een oproep op Twitter dat ik nog een deelnemer zocht voor de maand november was Isolde die als eerste reageerde. Wat ik nog leuker vond is dat ze dat met veel enthousiasme deed! Ik vind het zo leuk om om nieuwe blogs te leren kennen, maar vooral de persoon achter de blog. En hoe kan dat beter dan eventjes over boeken te hebben? Het woord is aan Isolde!

Voor ik wat vertel over mijn boekenkast zal ik me eerst even voorstellen. Ik ben Isolde, 27 jaar oud en ik woon in een prachtig Betuws dorpje. Sinds mei blog ik op isoldedegroen.blogspot.nl over happiness, leven met een chronische ziekte, mindfulness, en de boeken die ik lees. Een wat rare mix misschien, maar wel een mix waar ik mijn interesses en enthousiasme in kwijt kan!

Dan nu waar het eigenlijk om gaat, mijn boekenkast!

Zoals je kunt zien heb ik mijn boeken gesorteerd staan op kleur, een beetje omdat ik het er leuk uit vind zien, maar vooral omdat de kleur van een boek me vaak beter bijblijft dan de titel. Op deze manier pak ik makkelijk het goede boek uit de kast.

Foto0607

Ook valt het misschien op dat mijn boekenkast nogal klein is, heel lang heb ik alleen boeken geleend bij de bieb en pas sinds kort koop ik af en toe een boek om te houden. Zeker bij boeken over psychologie en happiness vind ik het heel fijn om in boeken te strepen en arceren (ja, schande, ik weet het!) en dat kan met biebboeken natuurlijk niet. Sommige boeken die ik echt inspirerend vind, zoals ‘The Happiness Project’ van Gretchen Rubin en de verschillende boeken van Brené Brown staan vol strepen en pak ik er nog heel geregeld bij om iets op te zoeken.

Daarmee heb ik ook gelijk al wat van mijn smaak in boeken verklapt. Momenteel zit ik echt in een fase waarin ik alles over positieve psychologie en happiness verslind! Ik lees dus veel non-fictie, vooral populair wetenschappelijke boeken. Naast de boeken die ik hierboven al noemde las ik bijvoorbeeld ook ‘Liefde’ van Mark Mieras met heel veel plezier.

Daarnaast lees ik voor de afwisseling ook graag romans, ‘The unlikely pilgrimage of Harold Fry’ van Rachel Joyce was denk ik wel mijn favoriet van het afgelopen jaar. Een prachtig verhaal, en het Engels van de schijfster is echt heerlijk. Ik lees sowieso bijna alles in het Engels. De Engelse taal lijkt wel meer nuances te hebben dan het Nederlands en dat maakt een verhaal voor mij nog mooier.

Een laatste genre wat ik graag lees zijn absurdistische boeken. Denk bijvoorbeeld aan ‘De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween’ van Jonas Jonasson, maar ook ‘Falling sideways’ van Tom Holt heb ik met veel plezier gelezen.

In de toekomst hoop ik weer eens een serie te lezen, zodat het verhaal lekker lang doorgaat. Op mijn nachtkastje ligt daarom ‘The color of magic’ van Terry Pratchett. Als dat leuk is heb ik nog rond de 30 boeken in de Discworld seie in het vooruitzicht, er is toch weinig mooiers voor een echte boekenwurm!


Wat leuk Isolde dat we even in jouw boekenkast mochten kijken! Erg bijzonder dat de kleur van het boek jou het meeste bij blijft, dat heb ik dus totaal niet. Misschien omdat mijn boeken ook niet zo kleurrijk zijn als die van jou. Enne… dat onderstrepen in boeken en het vouwen van ezelsoren doe ik ook; een boek is er om gebruikt te worden :-)

Denk jij nu ook van ‘hé, dat is een leuke rubriek’ en wil je ook een keer meedoen? Stuur mij dan een mailtje via sue@boekenz.n

3 thoughts on “De boekenkast van…. Isolde

  1. Wat leuk om alweer in iemands collectie te kunnen snuffelen. Ik vergeet steeds maar om je een mailtje te sturen. Zal het zo meteen noteren in de hoop dat ik er dan dit keer wel aan denk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *