Prentenboeken8 oktober 2015

2

Speeltuin van Mies van Hout

De Kinderboekenweek is eindelijk begonnen! Tot en met 18 oktober staan kinderboeken volop in de belangstelling. Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar is Per ongelukt! en is geschreven door Simon van der Geest. Het prentenboek van de Kinderboekenweek is Speeltuin, geschreven door Mies van Hout.

uitgave1-prentenboek

In het prentenboek willen twee kinderen en een kat (met cowboyhoed) naar de speeltuin. Om daar te komen moeten ze een behoorlijke lange weg afleggen. Zo moeten ze door de duinen, over de rivier en door het bos. Het is een lastig parcours, want af en toe is het even goed zoeken waar ze naar toe moeten maar ook niet ieder landschap is even makkelijk te betreden. Zo moeten ze prikkende bramenstruiken ontwijken en heel voorzichtig langs een mierenhoop lopen. Het is een heel avontuur om de speeltuin überhaupt te bereiken!

Het avontuur bevat niet veel woorden en het prentenboek gaat voornamelijk om de illustraties. Ze zijn dan ook zo groot als de pagina’s zijn en elke keer dat je kijkt, zie je wel weer iets nieuws. Er zijn zoveel verschillende manieren om de speeltuin te bereiken en onderweg zoveel verschillende belevenissen. Op iedere pagina sluit iedere keer een ander dier zich aan op de reis naar de speeltuin. Zullen ze er ooit heelhuids aankomen?

De Speeltuin is een prachtig vormgegeven prentenboek vol mooie (maar wel drukke) illustraties. Op iedere pagina staat een ‘startbutton’ waarop met je vinger kunt beginnen en zo de reis naar de speeltuin mee te beleven. Welke weg zou jij nemen naar de volgende pagina? Het voordeel van die drukke illustraties is dat je elke keer weer nieuwe dingen ziet en dat zorgt voor een leuke afwisseling. Voor de kleine lezers is het natuurlijk hartstikke leuk om met de vinger de weg te volgen die de dieren en kinderen ook afleggen. Dat je deze weg op verschillende manieren kan nemen, maakt het afwisselend en uitdagend. Een prachtig boek dat zeker een mooie aanvulling is voor de Kinderboekenweek van dit jaar.

Het Kinderboekenweekgeschenk Per ongelukt! krijg je bij de boekhandel wanneer je meer dan 10 euro aan kinderboeken koopt. Natuurlijk hebben wij naast dit prentenboek ook een ander boek voor zoonlief gekocht. Het is een boek uit zijn (en die van ons) favoriete serie: Gonnie en Gijsje!

9200000045783347

Dit boek bevat vier verhalen die over Gonnie, Gijsje en ook het kleine gansje Ollie gaan. Wij zijn helemaal fan van deze serie, zoals je ook hier kunt lezen.

 

2 thoughts on “Speeltuin van Mies van Hout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *