Persoonlijk, Terugblik3 oktober 2015

1

September was een leesmaand om niet te vergeten

De zomer is voorbij gevlogen en plakte daar nog snel de maand september er aan vast. Deze maand hebben we ons definitief koopcontract getekend, nog wat meubels en witgoed gekocht. Natuurlijk heb ik ook weer een aantal boeken gelezen. Voor de verandering ook een aantal kinderboeken vanwege de aankomende kinderboekenweek.

IMG_2285

De Kinderboekenweek vindt namelijk plaats van 7 t/m 18 oktober. In deze periode zal mijn blog volledig in het teken staan van kinderboeken en ik hoop dat niet iedereen nu gillend wegrent ;-) Afgelopen maand heb ik  Fien vindt het leuk van Harmen van Straaten en Kameleon ziet kleuren van Anita Bijsterbosch gelezen. Een leuke afwisseling om een keer een kinderboek te lezen, maar het is wel een bepaalde omslag die gemaakt moet worden.

Naast een paar kinderboeken heb ik deze maand echt een paar prachtige boeken gelezen. Boeken die ik niet snel zal vergeten en nog een keer wil lezen. Hieronder zal ik ieder boek in het kort bespreken en indien mogelijk linken naar de volledige recensie.

De Onderwaterzwemmer van P.F. Thomése

Dit boek stond al zo lang op mijn verlanglijstje en in augustus heb ik ein-de-lijk dit boek voor mijzelf gekocht. En wat een cadeautje is dit geweest! Het is werkelijk waar een prachtig, maar ook zo’n beklemmend boek over een man die zijn vader is verloren tijdens een nachtelijke overtocht. Het gevoel iemand ‘kwijt’ te zijn, iemand die op een onbewaakt ogenblik uit je leven verdwijnt kan Tin maar moeilijk verkroppen. Subliem!

Deon Meyer – Feniks

Al eerder las ik 13 uur en 7 dagen van Deon Meyer. Geen van deze boeken hebben mij teleurgesteld. Jammer genoeg heb ik ze niet in de juiste volgorde gelezen, want in Feniks kunnen we nog lezen hoe Bennie Griessel met zijn alcoholprobleem kampt. Geen probleem, want ook dit boek is enorm genieten. Mat Joubert is een waardig tegen personage van Bennie.

De Bijbel voor ongelovigen  van Guus Kuijer

20150922 Bijbel 1

Guus Kuijer is begonnen met het schrijven van de serie De Bijbel voor ongelovigen omdat hij mensen Bijbelkennis wil bijbrengen. De Bijbel is een fascinerend boek, maar wie niet gelooft, leest het niet. En dat is zonde, want het bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Het eerste deel, Genesis, belooft veel goeds voor de andere delen die zullen volgen. Wat een prachtig boek, één van mijn favoriete boeken die ik ooit heb gelezen (en dat zijn er toch een aantal).  De verschillende verhalen, beginnend bij Adam en Eva, worden afgewisseld in vertelperspectief en het boek leest het als een echte roman. De verschillende verhalen worden met een scherp inzicht en fijne humor geschreven. Hierdoor wordt het geen saai verhaal maar brengt het ook nog eens regelmatig een lach op je gezicht. Aanrader!

Aasvlieg van Patricia Cornwell

Vroeger las ik zoveel boeken van Patricia Cornwell, ik kreeg geen genoeg van Kay Scarpetta, haar zusje Lucy en rechercheur Pete Marino. Maar de laatste boeken uit de serie vond ik toch wat tegenvallen en al die jaren heb ik haar boeken links laten liggen. Tot vorige maand, want toen las ik Aasvlieg. Het was al beter dan bijvoorbeeld Zeemansgraf, maar wat mij betreft tipt het nog steeds niet aan de eerste boeken uit haar serie.


Hoe was jouw leesmaand? 

 

1 thought on “September was een leesmaand om niet te vergeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *