Prentenboeken

Olli is een olifant

Olli is een olifantje, maar niet zomaar een olifantje. Dit bijzondere olifantje is bedacht door Diederiekje Bok en Hein Mevissen en beleeft de meest fantastische avonturen omdat hij ontzettend dapper is. In het boekje is Olli meer dan alleen een olifant.IMG_2233

Olli is een olifant is een vierkant prentenboekje dat laat zien dat Olli iedereen kan zijn die hij maar wil. Zo droomt hij bijvoorbeeld over om een bijtje te zijn en violá, Olli is een bijtje! Op iedere pagina verkleedt Olli zich steeds als een ander dier en gaat daarbij niets uit de weg. Sommige verkleedpartijtjes zijn wat dubieus en moest ik zelf ook even kijken in welk dier Olli zich had omgetoverd.

IMG_2238

De tekeningen zijn erg mooi en eenvoudig, vooral voor kleine kinderen zal dit voldoende zijn om fantasie en creativiteit te prikkelen door de dieren te raden. Het boekje wordt dan ook aangeraden voor een leeftijd van ongeveer 2,5 jaar.

Olli is een olifant is een simpel boekje dat creatief en grappig is (vooral voor de kleinere kinderen) en waarbij je door het gebrek aan tekst zelf een aardige portie fantasie in je verhaaltje kan verwerken.

Van Olli zijn er nog meer boekjes uitgekomen: 

  • 2014 – Olli en het poepkanon
  • 2014 – Olli is een olifant
  • 2015 – Olli en de woestijndraak
  • 2015 – Olli gaat op reis

Graag wil ik Leopold (via WPG Uitgevers) bedanken voor het toesturen van een recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *