Prentenboeken15 oktober 2015

0

Kameleon ziet kleuren – Anita Bijsterbosch

Kameleon ziet kleuren is een boekje over zes kleuren waarmee de Kameleon kennis maakt. Hij denkt dat de wereld zwart-wit is, maar dan ontdekt hij dat de wereld uit meerdere kleuren bestaat en er gaat letterlijk een wereld voor hem open!

IMG_2275

Kameleon kijkt uit het raam en ontdekt iedere pagina een nieuwe kleur. Met de ontdekking van iedere nieuwe kleur ziet hij een een nieuw vriendje door het raam. Want iedere pagina is uitgerust met een rond raam waar hij door heen kan kijken. Zo maakt Kameleon kennis met onder andere een oranje tijgertje, een geel eendje en een blauw uiltje. Het is leuk om met kinderen te raden welk dier op de volgende pagina zal verschijnen. Het laatste dier is een heuse verrassing, want daar komen alle kleuren bij elkaar!

IMG_2269

Het boekje van Anita Bijsterbosch is een mooi verzorgd en creatief boekje. Het is leerzaam, want de kinderen gaan kleuren herkennen en uitspreken. Daarnaast is het leuk om het dier te raden dat op de volgende pagina zal verschijnen. Het enige waar je wel even aan moet denken is dat de bladzijdes niet zo heel dik zijn en gemakkelijk kunnen scheuren wanneer je het met kinderen jonger dan 2 jaar gaat lezen.

Boekjes over kleuren

Wil je meer boeken lezen die over verschillende kleuren gaan? Via deze link van Het Leesplein vind je tips in verschillende leeftijdsklassen. Erg leuk om eens een kijkje te nemen.


 Graag wil ik Clavis bedanken voor het recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *