Jeugd- en kinderboeken

De reis van Raaf en Papegaai van Li Lefébure + WIN

In juli van dit jaar is het voorleesboek De reis van Raaf en Papegaai van Li Lefébure uitgekomen. Een avontuurlijk voorleesboek over twee vogels die op zoek zijn naar het paradijs. Het boek is voorzien van mooie illustraties van Jenny Bakker.

IMG_2276

Raaf en Papegaai zijn erg onder de indruk wanneer ze neef Kaketoe horen praten over het paradijs waar hij is geweest. In het paradijs schijnt altijd de zon en heeft de allermooiste bomen staan die je maar kunt bedenken. En alle dieren zijn aardig en zorgen ervoor dat je niets te kort komt. Ook heeft het paradijs de allerlekkerste vruchten en insecten. Dat klinkt goed! Raaf en Papegaai houden niet zo van regen en kou, zij willen ook naar het paradijs!

‘Pa-ra-dijs…’ kraste hij zacht. Het klonk mooi. Het leek zelfs alsof hij het woord kon proeven. Het smaakte zoet!

Maar waar ligt het paradijs? Neef Kaketoe weet het ook niet precies, hij weet alleen dat het heel erg lang vliegen is. Raaf en Papegaai zijn jong en sterk en zijn erg nieuwsgierig geworden naar het mooie paradijs waar neef Kaketoe over heeft verteld. De volgende dag nemen ze afscheid van hun vriendjes en vertrekken op weg naar het paradijs.

Het wordt een groot avontuur, want Raaf en Papegaai zijn nog nooit zover van huis weg geweest. Ze zien nieuwe dieren, ervaren nieuwe natuurkrachten en beleven ook de mooiste momenten zoals een prachtige regenboog. De reis is niet alleen mooi, ze beleven ook enge dingen zoals een nachtelijke aardbeving en een aanval van een manenwolf.

Raaf en Papegaai steken de oceaan over en komen op de meest mooie plekken van de wereld. Maar geen enkel plekje kan tippen aan het paradijs waar ze neef Kaketoe over hebben horen vertellen. Zou het paradijs wel bestaan? Uiteindelijk komen ze aan op een plek die het paradijs zou moeten zijn. De vruchten zijn heerlijk zoet, de dieren zijn aardig en het is er lekker warm. Het enige minpunt is dat het vaak regent, want ze zijn in het regenwoud beland!

Raaf en Papegaai zijn inmiddels al een lange tijd van huis en hebben leeuwen en zebra’s gezien op de savanne en pinguïns op het ijs. Wanneer ze eerlijk naar elkaar zijn, missen ze allebei hun eigen huis en vriendjes. Eigenlijk was het zo slecht nog niet thuis en voor hun is het een waar paradijs. Snel vliegen ze naar huis!

De reis van Raaf en Papegaai is een prachtig boek om voor te lezen. Het is een waar avontuur dat niet alleen vermakelijk is, maar ook nog eens leerzaam. Zo wordt er door de leguaan uitgelegd wat er precies gebeurt bij een aardbeving en worden door de andere dieren die ze leren kennen tijdens hun reis uitgelegd hoe regen ontstaat, wat een regenboog en een tornado is. Ook op de strepen van de zebra’s wordt dieper ingegaan. Met onderbouwing van de illustraties van Jenny Bakker maakt het verhaal mooier en wordt de uitleg uitgebeeld.

IMG_2279
Een aardbeving
Raaf en Papegaai zijn totaal verschillende vogels. Zo is Raaf wat dominanter, overschreeuwt zichzelf een beetje door zijn onzekerheid. Papegaai daarentegen is wat zachter en liever en ziet altijd het goede in van dieren. Het is mooi om te lezen dat desondanks zo zo verschillend zijn, zoveel van elkaar houden en dat ze elkaar geen seconde uit het oog verliezen.

IMG_2281
Raaf, Papegaai en Toekan
Door de korte hoofdstukken is het fijn voorlezen en doordat ieder hoofdstuk afgesloten wordt en niet eindigt met een ‘cliffhanger’ is het voor kinderen ook makkelijker om het boek tussendoor weg te leggen. Wat ik ook wil benadrukken is dat ik de illustraties ontzettend mooi vind. Ze zijn een waardevolle aanvulling op het verhaal.

De reis van Raaf en Papegaai is een avontuurlijk, mooi en leerzaam boek voor kinderen vanaf  5-6 jaar.

WIN!

Ben jij na het lezen van mijn mening nieuwsgierig geworden naar dit boek en wil je het graag lezen? Doe dan mee met de winactie en maak kans op een exemplaar!  Je hoeft er niet veel voor te doen.

Laat in een reactie hieronder of op het facebookbericht weten dat je mee wilt doen en doe dit met een geldig e-mailadres zodat ik contact met je op kan nemen als je gewonnen hebt.

Meedoen kan tot het einde van de Kinderboekenweek, 18 oktober 2015. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en heeft drie dagen de tijd om te reageren. Indien er niet gereageerd wordt ben ik genoodzaakt een andere winnaar te kiezen.

Succes!


Graag wil ik Clavis bedanken voor het toesturen van het recensie-exemplaar.

 

17 thoughts on “De reis van Raaf en Papegaai van Li Lefébure + WIN

  1. Wow prachtige illustraties! Het lijkt mij een geweldig mooi en interessant boek om voor te lezen aan mijn jongste zoon. Hij zit nu in groep 3 en leert nu ook zelf lezen. Hij is erg geïnteresseerd in dieren en de natuur dus dit boek zou perfect voor hem zijn!

  2. Dit boek lijkt me erg mooi. Mijn dochter is nog jong maar geniet nu al erg van voorlezen! Het lijkt me dan ook super om dit boek straks aan haar voor te kunnen lezen.

  3. Wat een mooi geillustreerd boek met een prachtige boodschap! Ik denk dat mijn beide kleindochtertjes van 4 en 6 en dol op voorlezen er heel blij van zouden worden. Dus deze oma waagt ook maar een kansje.

  4. Voor onze leergierige dochter van 5 is dit een super leerzaam boek. Vol met voor haar nieuwe weetjes. Haar zusje van 3 zal het ook erg leuk vinden om dan mee te lezen over wat alle dieren beleven en om alle prachtige illustraties te bekijken

  5. Dit klinkt echt als een prachtig en welbespraakt kinderboek, dat laatste mis je toch wel baak bij kinderboeken. Ik doe dan ook heel graag mee om dit boekje aan een lieve vriendin cadeau te kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *