De boekenkast van...

De boekenkast van…. Miranda!

Ben je ook altijd benieuwd hoe de boekenkasten bij anderen er uit zien? Als het buiten donker is, kijk je dan ook altijd stiekem bij mensen naar binnen? In deze rubriek ‘De boekenkast van..‘ kan je ongegeneerd vanuit je luie stoel naar de boekenkasten van iemand kijken. En als kers op de slagroom wordt er ook nog iets over verteld!

Deze keer is het de beurt aan collega boekenblogster Miranda van Mirandaleest.nl. Supergaaf, want Miranda heeft echt een hele gave kast (en heeft er ook nog eens mooie boeken in staan!). Lezen jullie mee? En bezoek gelijk even haar leuke boekenblog ;-)

boekenkast_mirandaleest_01

Een van de eerste dingen die ik doe als ik voor het eerst bij iemand thuiskom? De boekenkasten checken. En als ik een wandelingetje maak dan gluur ik ook graag even de huiskamers in om te zien of er zich fijne boekenkasten bevinden. Dus toen Sue met deze rubriek begon was ik gelijk enthousiast, kan ik eindelijk eens fijn bij mijn collega bloggers in de boekenkast gluren. Maar ja, dan moet ik er zelf natuurlijk ook aan geloven. Helemaal niet erg, want ik vertel graag over mijn boekenkasten.

Maar laat ik mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Miranda, word deze maand 38 en woon in Leiden. In het dagelijks leven ben ik content specialist bij Sanoma (uitgever van onder andere Margriet, Flow en Donald Duck), daarnaast ben ik, niet zo heel fanatiek, bezig met de opleiding HBO Vertaler Engels en vertaal ik regelmatig TED-talks. Én, sinds januari 2014 ben ik trotse eigenaar van MirandaLeest.nl, mijn boekenblog waar ik andere mensen enthousiast probeer te maken over boeken en lezen in het algemeen, door middel van recensies en andere artikelen. Zelf lees ik vooral romans, literaire thrillers, maar ook biografieën en boeken over muziek (zowel fictie als non-fictie). Een aantal van mijn favoriete auteurs zijn Bill Bryson, Martin Bril, Nickolas Butler en Stephen King.

boekenkast_mirandaleest_03

Mijn boekenkasten
Laat ik beginnen met de boekenkast in mijn woonkamer/keuken. Deze fijne boekenkast (met trapje dat vooral heel onhandig in de weg staat) bevat mijn favoriete en meest recente boeken. Mijn boeken staan alfabetisch op auteur en daarna weer, zo veel mogelijk, chronologisch. Aan moderne fratsen als je boeken op kleur sorteren doe ik niet ;-). Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik pas onlangs deze boekenkast opnieuw gesorteerd heb, in de loop van de tijd komt alles weer wat meer door elkaar te staan en liggen er meer boeken plat bovenop. Maar nu ziet ‘ie er redelijk geordend uit.

boekenkast_mirandaleest_02

Ik zal vast niet de enige zijn met dit probleem, maar ik koop meer boeken dan ik eigenlijk kwijt kan (ondanks mijn e-reader en bibliotheekabonnement) en ik neem ook maar moeilijk afscheid van mijn boeken. Dat leidt tot overvolle boekenkasten en her en der stapeltjes losse boeken. Na verloop van tijd ga ik me daar aan ergeren. Dus besloot ik onlangs de onderste rij van mijn woonkamerkast ook maar te reserveren voor boeken. Deze kast staat recht tegenover mijn bank, dus heb ik de boeken van mijn favoriete auteurs hierin een mooi plaatsje gegeven. Daarnaast nog wat series als Harry Potter en de Mijn strijd-reeks van Karl Ove Knausgård, want dat oogt zo mooi. Een hele goede beslissing, want ik wordt nog iedere dag enorm blij als ik ze zie staan.

In mijn werkkamer staan ook nog drie boekenkasten met de rest van mijn boekenverzameling. De rechterkast is een beetje een allegaartje met jeugdboeken, wat jaargangen Flow Magazines, een plank met boeken over art journals, scrapbooking en andere creatieve boeken. Én inmiddels al meer dan één hele plank met recensie-exemplaren. Als ik die zo zie staan dan ben ik toch wel heel trots op wat ik tot nu toe met mijn blog heb gedaan. Vooral ook omdat ik er zo veel energie van krijg en het enorm leuk vindt om te zien dat mensen nieuwsgierig worden naar een boek naar aanleiding van mijn blog, of zelfs een boek aanschaffen na het lezen van een recensie van mij. Ik heb dan ook nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om te gaan bloggen.

boekenkast_mirandaleest_04

Aan die twee planken met stripalbums bewaar ik mooie herinneringen. Voor mijn verjaardag kreeg ik vroeger standaard de nieuwe Jan, Jans en de Kinderen en de nieuwe Suske en Wiske van een oom en tante van mijn moeder die een sigarenzaak hadden. Bovendien gingen mijn ouders regelmatig naar rommelmarkten en namen daar ook altijd stapels oude Suske en Wiske albums mee. Ik was uiteraard altijd reuzeblij als ik weer een hele stapel nieuwe albums had en verslond ze echt. Dat groeide dus uit tot een flinke collectie. Nu lees ik ze nooit meer eigenlijk, maar ik kan het toch niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te doen.

boekenkast_mirandaleest_05

Ik ben superblij met mijn boekenkasten, maar ik droom weleens van een prachtige wand met enorme boekenkasten tot het plafond. In mijn woonkamer moet ik dan de inrichting wel drastisch omgooien, dus het blijft voorlopig even bij dromen, maar wie weet komt het er in de toekomst nog eens van.

Bedankt Miranda voor deze leuke blogpost. Ik vind jouw kast met trapje wel erg mooi, maar kan inkomen dat het niet zo handig is. Ach, het oog wil ook wat toch?  ;-) Je hebt in ieder geval voor mij Martin Bril op ‘de kaart gezet’, ik heb geen enkel boek van hem gelezen en volgende keer dat ik een boek tegenkom zal ik het meenemen. Dat beloof ik!

Denk jij nu ook van ‘hé dat is een leuke rubriek’ en wil je ook een keer meedoen? Stuur mij dan een mailtje via sue@boekenz.nl

6 thoughts on “De boekenkast van…. Miranda!

  1. Tegenwoordig kan niemand meer zo’n enorme kast kwijt in huis waar echt alle boeken in kunnen. Ik werk ook nog wel eens met stapeltjes, maar dat is ook best onhandig ;-)

 1. Leuk om opnieuw bij een collega-blogger in de boekenkasten te mogen snuffelen. Ik herken me wel in de stripverzameling. Als kind kreeg ik graag Kiekeboe-strips cadeau. Momenteel is het al erg lang geleden dat ik er één gelezen heb (ik vond ze na een tijdje ook minder leuk worden én daardoor is mijn verzameling niet meer volledig) maar toch lijk ik er geen afstand van te kunnen doen.

 2. Super leuke post!

  Wat een mooi geordende kasten ook haha. Ken het wel dat de boeken overal staan :P

  Groetjes,
  Claire
  Bookswithclaire.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *