Spanning

Daag me uit van Lee Child

Onlangs is alweer het twintigste boek van Lee Child verschenen met mijn ‘all time favorite’ personage; Jack Reacher. Ook in dit boek, Daag me uit, geniet deze ex-majoor uit het Amerikaanse leger van zijn vrijheid door alleen met een tandenborstel een zwervend bestaan te leiden. Hij is uniek in zijn soort en het vaste hoofdpersonage van Lee Child.

9200000040510971

Jack Reacher leidt een zwervend bestaan en wil graag met rust gelaten worden. Ook in dit twintigste boek kan hij de rust niet vinden en raakt in een afgelegen dorpje met de eigenaardige naam Mothers’ Nest betrokken bij het probleem van ex-FBI agente Chang. Haar collega is op mysterieuze vermist en heeft voor het laatst iets van zich laten horen toen hij in Mothers’ Nest was voor onderzoek.

Reacher blijft eerst bij haar, maar vooral omdat hij van de inwoners een antwoord wil hebben waarom hun afgelegen en eigenaardige dorpje zo heet. Niemand kan, of wil, hem antwoord geven en door de manier waarop ze zich gedragen gaan bij de ervaren Reacher meerdere alarmbellen rinkelen. Hij besluit Chang te helpen bij de zoektocht naar haar collega. De bewoners van Mothers’ Nest zitten echter niet op hun komst en hun verblijf te wachten en doen er alles aan om het duo weg te jagen. Maar dan kennen ze Reacher nog niet. Als er iemand vasthoudend is en de onderste steen boven krijgt….

Geen enkel boek van Lee Child met Jack Reacher in de hoofdrol heeft mij teleurgesteld. Natuurlijk is het ene boek beter dan het andere, maar Daag me uit is weer van een steengoed kaliber. De schrijfstijl van Child is herkenbaar en de opbouw van het boek is net zoals voorgaande boeken. Hier is op zich niets verrassends aan, het zit hem meer in de elementen die Child iedere keer als verrassing weet te verwerken en de verhaallijnen tot een spetterend plot weet te verpakken dat de boeken met Reacher leesplezier garanderen.

Ja. Het is een onrealistisch verhaal met een ongeloofwaardig personage. Ja, de boeken lijken op elkaar qua schrijfstijl en opbouw. Maar iedere keer is het verhaal anders, het is altijd spannend, prettig leesbaar en bevat ook nog eens heerlijke rationele en droge humor.

De plot vond ik in dit boek wat extremer dan ik gewend ben van Lee Child en wist mij enigszins nog te choqueren. Zo zie je maar weer, een boek met Reacher verrast je altijd en zal je niet vervelen. Als trouwe fan kan ik zijn boeken alleen maar aanraden, ga dat lezen!


Voor ultiem leesplezier adviseer ik je de boeken van Reacher in de juiste volgorde te lezen. Op deze manier leer je hem beter kennen en kan je de boeken beter waarderen ;-)

Volgorde boeken met Jack Reacher (van oud naar nieuw)

 • Jachtveld
 • Lokaas
 • Tegendraads
 • De Bezoeker
 • Brandpunt
 • Buitenwacht
 • Spervuur
 • De Vijand
 • Voltreffer
 • Bloedgeld
 • De Rekening
 • Niets te verliezen
 • Sluipschutter
 • 61 uur
 • Tegenspel
 • De Affaire
 • Achtervolging
 • Ga Nooit Terug
 • Persoonlijk

 

7 thoughts on “Daag me uit van Lee Child

 1. Kwam toevallig via Google op jouw pagina terecht en kon me niet inhouden om te bevestigen wat je hier schrijft. Lee Child staat bij mij ook bovenaan in het lijstje van favoriete auteurs !

  1. Wat leuk om te horen Eric! Ik vind het superfijn dat Lee Child zo snel schrijft, vaak hoeven we niet zo lang te wachten op een volgend boek in de serie. Heb je de verfilming met Tom Cruise ook gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *