Algemeen, Jeugdboeken, Kinderboeken, Prentenboeken

Afsluiting Kinderboekenweek

De afgelopen week heeft mijn blog volledig in het teken gestaan van de Kinderboekenweek. Voor de verandering heb ik mijn spannende thrillers en prachtige romans aan de kant geschoven en mij geconcentreerd op kinderboeken. In deze blogpost lees je wat ik allemaal heb gedaan, wat ik er van vond en wie het prachtige voorleesboek van Li Lefébure heeft gewonnen.

 

IMG_0199.GIF

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek van dit jaar stond in het teken van ‘Raar maar waar’, een thema over natuur, wetenschap en techniek. Een thema dat best goed bij kinderen past, want al op jonge leeftijd willen zij zelf de grote wereld waarop zij leven zelf ontdekken. Ik las, met dank aan Clavis en WPG Uitgevers, verschillende boeken die mooi aansloten bij het thema. Te denken valt bijvoorbeeld aan ‘Fien vindt het uit! van Harmen van Straaten, Olli is een olifant, Kameleon ziet kleuren en Speeltuin van Mies van Hout.

uitgave1-prentenboek

Maar ook gingen er wat boekjes de deur uit, in de hoop dat andere kinderen ook zo mogen genieten van deze boekjes als wij hebben gedaan. Onze zoon is in ieder geval helemaal verzot op lezen, want hij loopt de hele dag met een boekje in de hand en wil graag dat je hem daar uit voorleest. Zijn favoriete boekjes komen uit de serie van Olivier Dunrea, inmiddels zijn wij de trotse bezitters van meerdere boekjes (Eddie, Bo, Gonnie en Gijsje en Teun en Otto en het grote voorleesboek van Gonnie, Gijsje en Ollie natuurlijk!), maar nog steeds is hij niet uitgekeken op het eten van Bo en vindt het nog steeds een waar avontuur om te lezen hoe Eddie op zoek is naar zijn rode gelukspet.

Waar ik afgelopen week tijdens de Kinderboekenweek het meest van genoten heb is toch het boek van Jochem Myjer; De Gorgels. Niet alleen voor kinderen is dit boek leuk om te lezen, of om uit voorgelezen te worden, maar ook voor mijzelf vond ik het aangename afwisseling. Origineel, grappig, avontuurlijk en vermakelijk. Aanrader!

9200000040876786

De reis van Raaf en Papegaai van Li Lefébure

Afgelopen week mocht ik ook het prachtige voorleesboek van Li Lefébure lezen. De reis van Raaf en Papegaai is niet alleen leerzaam en avontuurlijk, maar bevat ook nog eens prachtige illustraties van Jenny Bakker die een mooie aansluiting vormen op het verhaal. Van Clavis kreeg ik een extra exemplaar thuisgestuurd om weg te geven.

9200000040681767

 

En de winnaar is……. Jannie! Gefeliciteerd! Ik hoop dat je beide kleinkinderen er van zullen genieten :-) Ik neem via de mail contact met je op zodat het boek volgende week bij jou op de deurmat ligt.

Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben van de Kinderboekenweek als ik dat heb gedaan. Vanaf nu zal ik vaker kinderboeken gaan bespreken op mijn blog, maar dit zal naast het bespreken van mijn eigen boeken gebeuren. Een aangename afwisseling dus.

Wat hebben jullie gedaan tijdens deze Kinderboekenweek?

1 thought on “Afsluiting Kinderboekenweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *