Van boekenkast tot blog

Van boekenkast tot blog – oktober

Voor heel veel boekenbloggers zal de maand oktober in het teken staan van Boektober; een project om in oktober de uitdaging aan te gaan en meer te gaan lezen. Oktober zal voor ons niet volledig in het teken staan van lezen, want ik ga in oktober nog een weekend naar Berlijn en onze verhuizing komt nu wel heel dichtbij.

IMG_2250

Daarnaast vindt van 7 t/m 18 oktober de Kinderboekenweek plaats. Zoals ik al op social media (hier en hier) heb aangekondigd, zal deze week mijn blog volledig in het teken staan van kinderboeken! Het belooft een groot succes te worden, want de voorbereidingen zijn al in volle gang. Mijn te lezen stapel voor aankomende maand zal dus niet alleen uit romans, literatuur en thrillers bestaan, maar ook uit een paar kinderboeken. In deze blogpost zal ik de kinderboeken voor het gemak even achterwege laten! Deze boeken liggen op de stapel om gelezen te worden:

Suzanne Vermeer – Mont Blanc

Bij een winactie op twitter heb ik ooit een boekenpakket gewonnen. Een van de boeken uit dit pakket was Mont Blanc van Suzanne Vermeer. Niet eerder heb ik een boek van deze auteur gelezen, maar ik hoor er eigenlijk ook niet veel goeds over. Daarom ligt het boek al wat langer in de kast. Met de verhuizing en het inpakken kwam ik het boek weer tegen en ga het nu een kans geven.

Patricia Cornwell – Scarpetta

Vorige maand las ik eindelijk weer eens een boek van Patricia Cornwell. Vroeger kon ik enorm genieten van haar Scarpetta-reeks, maar na een aantal teleurstellingen heb ik haar boeken jaren links laten liggen. Aasvlieg kon ook niet tippen aan haar iedere boeken, maar ik vond het minder slecht dan ik had verwacht. Tijd om het volgende ongelezen boek van haar te lezen!

Lee Child – Daag me uit

9200000040510971

Onlangs is het nieuwste boek van Lee Child uitgekomen. Als die-hard fan van Jack Reacher moet ik gewoon dit boek zo snel mogelijk lezen. Ik ben benieuwd of Lee Child het niveau hoog kan houden, want dit is al het twintigste boek met Jack Reacher in de hoofdrol. Zou hij nog steeds een zwervend bestaan door Amerika leiden en vrouwen in nood de helpende hand bieden?

1953 – Rik Launspach

Dit boek heb ik onlangs op een rommelmarkt voor een euro op de kop weten te tikken. Ik kan mij nog herinneren dat de vrouw heel erg enthousiast was over dit boek en dat toen ook mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. 1953 gaat grootste ramp die naoorlogs Nederland trof waarin twee mensen door het noodlot aan elkaar verbonden zijn. Samen ondernemen ze een schijnbaar hopeloze tocht door de zoute modder van het verwoeste Zeeland.

Anna Frediksson – Gelukspad 3 

Van Uitgeverij Q heb ik een tijdje geleden dit boek toegestuurd gekregen. Voor dit genre moet ik altijd wel in een bepaalde stemming zijn om er van te kunnen genieten. Met de komende verhuizing kan ik vast wel iets ‘lichts’ leesvoer gebruiken! Het verhaal gaat over Johanna die als alleenstaande moeder moeite heeft om rond te komen. Ze is jaloers op haar ex die ogenschijnlijk ook mooi leven leidt met zijn nieuwe vriendin Calle. Wanneer Johanne de loterij wint, besluit ze in dezelfde straat als haar ex te gaan wonen, iets wat een enorme invloed zal hebben op het leven van iedereen.

Guus Kuijer – De Bijbel voor ongelovigen (De uittocht en de intocht)

9789025303822

Na het lezen van deel 1 van De Bijbel voor ongelovigen was ik helemaal verkocht. Wat een prachtig verhaal en wat heeft Kuijer dit op een fijne, begrijpelijke en humoristische wijze opgeschreven. Ik kon dan ook echt niet wachten om verder te lezen in deel 2. Afgelopen week werd het boek thuis bezorgd en ligt het als eerstvolgende boek op de stapel om gelezen te worden. Can’t wait!

Wat zijn jullie van plan om deze maand te lezen?

5 thoughts on “Van boekenkast tot blog – oktober

  1. Mooi lijstje! De bijbel voor ongelovigen wil ik ook heel graag lezen. Ik dub nog steeds over meedoen aan boektober, ik zie het niet helemaal zitten om nog meer te lezen dan ik normaal doe (ik zit al op zo’n 13/14 boeken gemiddeld), maar het lijkt me wel heel leuk. Dikke kans dat ik toch nog meedoe dus. Ik ga alvast eens over mijn lijstje nadenken.

    1. 13 á 14 boeken is al een enorme stapel natuurlijk! Je kunt ook meelezen voor de gezelligheid zonder het streven om nog meer te lezen. De Bijbel voor ongelovigen is echt ontzettend goed, ik ben er helemaal weg van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *