Persoonlijk3 september 2015

6

Vakantie in Lauwersoog, meubelshoppen en heerlijk lezen

Augustus was een prachtige maand! Wij hadden een mini-vakantie in Lauwersoog, hebben daarnaast veel inspiratie opgedaan voor de meubels in ons nieuwe huis (ondanks dat wij niet zo van ‘het meubelshoppen‘ zijn) en hebben de eerste aankopen gedaan. Naast dit alles heb ik ook nog eens een paar mooie en uiteenlopende boeken gelezen. 

Moddergat (en nee, de foto is niet 'geshopt'!
Moddergat (en nee, de foto is niet ‘geshopt’!) 

Begin augustus was het onze vakantie. Beter konden we het haast niet hebben want tijdens onze mini-vakantie in Lauwersoog hebben we werkelijk waar prachtig weer gehad. We hebben een bezoek gebracht aan de plaatsjes ModdergatZoutkamp en hebben zeehondjes gekeken bij zeehondencrèche Pieterburen.

Maar ook hebben we onze vrije dagen besteed aan het uitzoeken van nieuwe meubels. Iets wat ik erg lastig vind met zoveel keuze! Maar gelukkig zijn we geslaagd en hebben inmiddels de belangrijkste meubels in bestelling staan. Hopelijk kunnen ze op tijd geleverd worden.

Afgelopen maand heb ik ook aardig wat gelezen. Lezen jullie mee?

IMG_0175.JPG
Losing it van Cora Carmack

Van Uitgeverij Q had ik een tijdje geleden een exemplaar van Losing it toegestuurd gekregen. Ik had het boek nog niet gelezen, aangezien dit niet helemaal mijn genre is. Ondanks dat heb ik het boek binnen een dag uitgelezen (je kunt dus wel concluderen dat het een heel makkelijk leesbaar boek is zonder al te veel diepgang). Het verhaal is niet altijd even realistisch en voorspelbaar, maar als je een luchtig en humoristisch verhaal wilt lezen heb je met Losing it een goed boek in handen! Klik hier voor mijn recensie.

Siegfried van Harry Mulisch

Er kan volgens mij niet meer verschil zitten tussen een chicklit als Losing it en dit.. tja… verwarrende en intrigerende boek van Mulisch. Wat een overtuigend boek over het leven van Hitler (het Kwaad) en het feit dat hij een zoon had (Siegfried). Ik heb de recensie voor volgende week ingepland, maar ik moet er nog wel even flink op broeden, want hoe breng je zo’n bijzonder verhaal onder woorden?

Christin O’Keefe – Dokter Mütters medische mirakels

IMG_0154.JPG

Geen chicklit en geen literatuur, maar een non-fictief boek. Af en toe vind ik dit zo fijn om te lezen en dit is één van de boeken die lezen als een roman. Dokter Mütters medische mirakels is een informatief en kleurrijk boek over de opkomst van de moderne geneeskunde. Het is zeker een aanrader wanneer meer wilt weten over geneeskunde in de 19e eeuw en een compleet en fijn leesbaar verhaal wilt hebben over een excentriek personage dat een sterke basis heeft gelegd voor hedendaagse geneeskunde.

Marelle Boersma – Ik volg je

Deze maand kocht én las ik deze beklemmende thriller van Marelle Boersma. Ook dit boek heb ik binnen no-time uitgelezen en maakte een hele boel emoties bij mij los. Het boek gaat over stalker Theo die zich, ondanks de desinteresse van Pien, verschrikkelijk opdringt en zich in haar leven mengt.

Rashid Novaire – Zeg maar dat we niet thuis zijn

IMG_0148.JPG

Van uitgeverij Ambo Anthos kreeg ik een drukproef aangeboden van Zeg maar dat we niet thuis zijn van Rashid Novaire. Wat een gevoelige, veelzijdige roman over de zoektocht van een man naar zijn eigen identiteit en een veilige thuishaven. Milan is begrafenisondernemer en wil een carrièreswitch maken. Tijdens zijn laatste werkweek gebeuren er allerlei onverklaarbare gebeurtenissen waardoor hij geconfronteerd wordt om zijn leven te overzien.

Shalom Auslander – Klaaglied van een voorhuid

Dit boek heb ik een tijdje geleden alleen gekocht om de titel ;-) En wat blijkt? Ook de inhoud is goed! Af en toe is het een tikkeltje saai, maar de basis is interessant en het verhaal is met veel humor geschreven. Auslander beschrijft het autobiografische verhaal van een jongen in New York die zich los wil maken van zijn orthodox-joodse achtergrond.

Thomas Erikson – WandadenIMG_0171.JPG

Net als bij Ik volg je van Boersma gaat dit boek echt onder je huid zitten (hoe cliché dit ook klinkt). In Wandaden wordt Sara bruut verkracht door vier mannen. Ze wil gerechtigheid en gaat de strijd in de rechtbank aan. Sara moet in de rechtszaal veel vernederingen en emotionele klappen doorstaan. Dat een auteur met een boek zoveel woede en verachting voor de daders bij de lezer kan opwekken getuigt van een sterk verhaal dat realistisch en met sterke personages is geschreven. Ik vond het debuut van Erikson al goed, maar dit vond ik nog beter! Ik ben erg benieuwd naar het vervolg!

Tess Gerritsen – Sterf twee keer

Aangezien ik de laatste weken van augustus een beetje in een thrillerstemming verkeerde, las ik ook nog Sterf twee keer van Tess Gerritsen op de reader. Sterf twee keer is het nieuwste boek in de serie van Rizzoli en Isles. Het gaat over de moord op een bekend preparateur en een wildsafari van zes jaar voor de moord waarbij alle toeristen één voor één in Botswana zijn verdwenen. Wat een spannend verhaal dat Gerritsen zonder opsmuk heeft geschreven. Echte klasse!

Michael Robotham – Leven of dood

Wat ik misschien wel de beste thriller van afgelopen jaar vond is Leven of dood van Robotham. Ik mag de recensie nog schrijven, maar naast de spanning (want het is een thriller) haalt Robotham nog zoveel meer aspecten aan dat het veel meer omvat dan dat. Het is gevoelig, avontuurlijk en humoristisch. Echt, ga dit lezen!


Wat is het beste boek dat jij in augustus hebt gelezen?

 

6 thoughts on “Vakantie in Lauwersoog, meubelshoppen en heerlijk lezen

  1. Wauw wat een mooie foto! Leuke mix heb jij gelezen, dat maakt de stapel boeken die ik zou willen lezen alleen maar hoger. ;-) Komt er volgende maand nog een nonfictie boek over wooninrichting op je lijstje? Veel succes met de verhuizing e.d.

    1. Haha, ik denk het niet Antoinette aangezien ik maar weinig belangstelling heb om mij te verdiepen in wooninrichting… We zijn allebei als het staat en het is naar onze zin. We stellen niet al te hoge eisen, maar weten allebei wat we wel en niet mooi vinden :-)

      De boekenkasten moeten nog even op zich wachten ivm een uitgestelde verbouwing. Dat ga ik nog wel het meeste missen!

  2. Ben benieuwd naar je recensie van Ik volg je (of heb ik die gemist?). Ik lees op het moment NoBody van Marelle Boersma en ook dat boek is heel spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *